16 / 04 / 2024

Ahmet Misbah Demircan: Tapuları dağıtarak ilerliyoruz!

Ahmet Misbah Demircan: Tapuları dağıtarak ilerliyoruz!

Okmeydanı’nın yarım asırlık tapu sorununu çözen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı’nda faaliyet gösteren Alucra Doludere Köyü Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği’nin tapu törenine katıldı.




Yarım asırlık tapu sorunu çözülen Okmeydanı'nda hak sahipleri tapularını almaya devam ediyor. İşlemlerini tamamlayarak tapusunu almaya hak kazanan Alucra Doludere Köyü Yardımlaşma ve Yaşatma Derneğinde tapu töreni düzenlendi. Derneğin Piyalepaşa mahallesinde bulunan binasında gerçekleştirilen törene Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Av. Harun Muş, Mahalle muhtarları, Doludere Köyü Derneği Başkanı Ali Ünver ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Alucra’nın diğer köylerinden de çok sayıda dernek başkanı katıldı. Tapuyu başkan Demircan’ın elinden alan Dernek Başkanı Ali Ünver, Okmeydanı’ndaki mülkiyet sorununu çözdüğü için Başkan Demircan’a teşekkür etti.

​GELECEĞİNİZİN ANAHTARINI VERİYORUZ

​Başkan Demircan törende yaptığı konuşmasında, Okmeydanı’nda efsanevi bir yaşam merkezi kuracaklarını belirterek, “Bu da ancak kentsel dönüşümle olur. Bugün aslında sizlere tapu vermiyoruz, geleceğinizin anahtarını veriyoruz. 10 yıllık planlarımızı yıkmaya çalışanlar çok oldu ama biz onlarında üstesinden gelip tekrar tekrar planlar yaptık.Sadece sizin için, çocuklarımız için yaptık” dedi.

 TAPULARI DAĞITARAK İLERLİYORUZ

​İnsanların sabırsızlıkla kentsel dönüşümü beklediğini de belirten Başkan Demircan, “Ancak mülkiyeti resmen kâğıda intikal etmemiş bir yerde dönüşüme başladığımızda kime ne mal vereceğimiz önemli. Onun için mülkiyeti çözmek, kimin nerde ne hissesi var yazmak işi yapmaktan daha kıymetli. İşte bugün bunlara çalışıyoruz. Nereye kaç blok yapacağımız, kaç kat yapacağımız belli. Son plan değişikliklerini de onaylattık. Şimdi hükümetimizden destek maksatlı kentsel dönüşüm ilanını bekliyoruz. Ondan sonra müteahhidimizi belirleyip yolumuza gideceğiz.” diye konuştu.

​GELECEĞİN OKMEYDANI ÇOK GÜZEL BİR MEKANİZMA OLARAK ORTAYA ÇIKACAK

Başkan Demircan, geleceğin Okmeydanı’nın çok güzel bir mekanizma olarak ortaya çıkacağını da ifade ederek, “Bu iş on yıldan aşağı olmaz. Bunun ilk beş yılı tapuların verilmesini tamamlamak. Sonrası da uzlaşmaları, kat karşılığı anlaşmaları yapmak ve ondan sonra da dönüşümü gerçekleştirmek olacak. Biz Tarlabaşında da aynı şeyi yaptık 10 yılda tamamladık.” şeklinde konuştu. Başkan Demircan daha sonra vatandaşların sorularını da cevaplandırdı.



Beyoğlu Belediyesi


Haber Zaman Gaztesi'nde şu şekilde yer aldı;


Yarım asırlık tapu sorunu çözülen Okmeydanı’nda hak sahipleri tapularını almaya devam ediyor. İşlemlerini tamamlayarak tapusunu almaya hak kazanan Alucra Doludere Köyü Yardımlaşma ve Yaşatma Derneğinde tapu töreni düzenlendi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı’nda faaliyet gösteren Alucra Doludere Köyü Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği’nin tapu törenine katıldı. Dermek binasının tapusunu Dernek Başkanı Ali Ünver'e teslim eden Başkan Demircan, ''Bugün aslında sizlere tapu vermiyoruz, geleceğinizin anahtarını veriyoruz'' dedi. 


Zaman




Geri Dön