29 / 03 / 2024

Ahmet Misbah Demircan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki çalışmaları inceledi!

Ahmet Misbah Demircan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki çalışmaları inceledi!

Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Asya ve Avrupa yakasını üçüncü kez birbirine bağlayacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde yapılan çalışmaları inceledi.



Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Asya ve Avrupa yakasını üçüncü kez birbirine bağlayacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde yapılan çalışmaları inceledi. Demircan. "Memleketimiz adına dünya çapında yapılan pro jeler bizi gururlandırıyor," dedi. İstanbul Boğazında Sarıyer-Beykoz arasında Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu adıyla yürütülen. 700'ü mühendis toplanı 6 bin 500 personelle 24 saat esasına göre yürütülen çalışmalarla devam eden projede, sona yaklaşıldı. 29 Ekimde açılması planlanan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki kedi yollarının tamamlanmasıyla birlikte Asya ve Avrupa kıtaları bir kez dalıa birbiıine bağlandı. 

Köprü yapımı başladığı günden itibaren çalışmaları yakından takip eden Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Misbah Deıııiıcan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Beyoğlu 'uda görev yapan din görevlileri ve aileleriyle birlikte tekneyle Garipçe'ye gitti. AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Hüseyin Bürge'ninde eşlik ettiği tekne gezisinde 3. Köprü yü ilk defa gören vatandaşlar büyük heyecan yaşadı. Havanın kararmasınla oluşan renk cümbüşü köprüde tablo gibi görüntüler ortaya çıkardr. Bazı vatandaşlar köprünün son halini sosyal medya hesaplarından çektikleri şelfle ile takipçileri ile paylaştılar. Köprünün gece ışıklandırılması sonucu oluşan görüntüye hayran kaldığını belirten Başkan Ahmet Misbah Demircan, "Gerçekten çok farklı hisler yaşıyorum ve kendimi çok şanslı hissediyorum. Çünkü köprümüzün aşamalarını takip ediyorduk ama köprünün altından gece geçmek çok güzel bir nostalji oldu bizim için. Gördüğüm manzaralar ile gurur duydum Ülkemizin gücünü yakından müşahede etıııek beni heyecanlandırdı. Memleketimiz adına diinya çapında yapılan projeler bizi gururlandırıyor " dedi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapımı tamamlandığında, 59 metre genişliği ile dünyanın en geniş. 321 metre kule yüksekliği ile dünyanın en yüksek kuleye sahip asma köprüsü olacak. Ayrıca köprü bin 408 metrelik ana açıklığı ile üzerinde raylı sistem bulunan en uzun asma köprü olma özeliği taşımaktadır. 


İstanbul Gazetesi


Geri Dön