26 / 04 / 2024

Ahmet Poyraz'dan Çekmeköy'e ulaşım müjdeleri!

Ahmet Poyraz'dan Çekmeköy'e ulaşım müjdeleri!

2009 yılında göreve başladığımızda ilçe nüfusumuz 135 bin iken bugün 230 bin oldu. Artan nüfusa bağlı olarak ulaşım konusunda tedbirler aldık diyen Başkan Poyraz, ulaşım ve yeni yollar konusunda müjdeler verdi.




Çekmeköy Belediyesi’nin 2014 Yılı Faaliyet Raporu, Nisan Meclisi’nin ikinci birleşiminde oy çokluğuyla kabul edildi.

Çekmeköy Belediyesi’nin Nisan Meclisi İkinci Birleşimi’nde Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın yaptığı sunumla görüşülen 2014 Yılı Faaliyet Raporu, oy çokluğu ile kabul edildi. Meclis Birinci Başkan Vekili Selamet Aygün başkanlığında toplanan mecliste, 45 madde görüşüldü. Gündemin ilk maddesi olarak ele alınan 2014 Yılı Faaliyet Raporu’nun sunumunu yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz,  meclis üyelerine 6 yıllık hizmet sürecini anlattı.

 

Mart 2014 seçimlerinin ardından önümüzdeki beş yılın stratejik planını hazırlamak ve kurumsal kimliğimizi güçlendirmek için çalıştık diyerek söze başlayan Başkan Poyraz, “Sağlıkla ilgili büyük yatırımlar yaparak sorunları çözdük. Yeni dönemde devlet hastanesinin tamamlanmasının ardından, yapacağımız üç yeni aile sağlığı merkezi de hizmete girdikten sonra 2025 yılına kadar sağlık alanında yatırıma ihtiyaç kalmayacağını öngörüyoruz. Bunlar birebir belediyeyi ilgilendiren sorunlar olmasa da sağlık gibi eğitim alanındaki sorunlarla da yakından ilgilendik. Üç yıldır okulların bakım ve onarımlarını yapıyoruz. Bütün okulların temizlik malzemelerini veriyoruz, “dedi.




Ulaşımla İlgili Yeni Müjdeler

 2009 yılında göreve başladığımızda ilçe nüfusumuz 135 bin iken bugün 230 bin oldu. Artan nüfusa bağlı olarak ulaşım konusunda tedbirler aldık diyen Başkan Poyraz, ulaşım ve yeni yollar konusunda müjdeler verdi. Başkan Poyraz, “3. köprü bağlantı yolları ve hızlı tren projeleri hızla ilerliyor. Üçüncü köprünün yanı sıra Fatih Sultan Mehmet köprünne bağlantı yolu olarak Nişantepe ve Doğa Park mevkii olmak üzere iki alternatifimiz olacak. Bizim taleplerimiz doğrultusunda dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım’ın desteğiyle, Nişantepe’den Sabiha Gökçe Havaalanı’na gidiş için duble yol yapımı başlatıldı. Orada da çalışmalar son aşamasına geldi. Metro çalışmaları devam ederken, toplu taşıma için İETT yetkilileri ile görüşme gerçekleştirdik. O toplantıda muhtarların ilettiği tüm istekler yerine getirildi,” dedi.



Sosyal projelere verdikleri önemi de anlatan Başkan Poyraz, “Yeni başlayacağımız evde bakım hizmeti ile yaşlılarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. İyi günde arkadaş bulmak kolay, önemli olan zor günde dost olabilmek… Belediyemiz de bu düsturla taziye çadırından servis teminine kadar cenaze sahibi ailelere destek oluyor. Ayni ve nakdi yardımlarla ihtiyaç sahiplerine el uzatıyoruz. Bunun yanı sıra kültürel faaliyetlerimizle gençlerimize tarihimizi ve kültürümüzü anlatıyoruz. Çanakkale Platosu’nda ağlayanları gördük. Biz O’nu Çok sevdik yarışmamıza 7 bin üniversite öğrencisi müracaat etti. 4250 öğrenci projeye dahil edildi. Bunlardan 350’si tıp öğrencisi… Projenin ödül törenini, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 18 Nisan’da Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştireceğiz,” dedi.

Hazırlıkları devam eden projelerden de bahseden Başkan Poyraz, “Çekmekule projesi için imzalar atıldı. Nikah Sarayı için 1 Mayıs itibariyle gün veriyoruz. Cumhuriyet Kültür Merkezi bu yıl içinde hizmete girecek. Pazar yerinde çalışmalar son aşamasına geldi, “dedi.



Konuşmasının son bölümünü mesai arkadaşlarına teşekküre ayıran Başkan Poyraz, “Altı yıldır bu şehre hizmet için birlikte çalışan, gerektiğinde oybirliği ile destek veren, gerektiği yerde yapıcı eleştirileri ile daha iyisini yapmamıza vesile olan meclis üyelerimize, başkan yardımcılarımıza, müdürlerimize ve asıl olmazsa olmazlarımız temizliğinden fen işçisine kadar tüm mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum, Allah hepsinden razı olsun... Önümüzdeki seçimlerde de bizler sorumluluklarımızı bilerek hareket eder, sevgi ve saygı içinde çalışmalarımızı sürdürürsek, sahada da aynı güzellik devam eder. Sonuçta kim kazanırsa kazansız, milletimiz seçtiği için başımızın tacıdır. Yeter ki biz birbirimizin gönlünü kırmayalım,” dedi. 

 

Sunumun ardından yapılan oylamada, 2014 Yılı Faaliyet Raporu, oy çokluğu ile kabul edildi. 


Çekmeköy Belediyesi


Geri Dön