20 / 04 / 2024

Ahmet Şimşek: Karaman'da kurtarma çalışmaları sürüyor!

Ahmet Şimşek: Karaman'da kurtarma çalışmaları sürüyor!

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Karaman'ın Ermenek ilçesinde bir kömür ocağında galeriyi su basması sonucu 18 işçinin mahsur kaldığı kazanın benzerinin 2009 yılında Yozgat'ın Sorgun ilçesindeki bir madende meydana geldiğini hatırlattı.



Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Karaman'ın Ermenek ilçesinde bir kömür ocağında galeriyi su basması sonucu 18 işçinin mahsur kaldığı kazanın benzerinin 2009 yılında Yozgat'ın Sorgun ilçesindeki bir madende meydana geldiğini hatırlatarak, "O zaman, yer altında çalışan işçiler, galeriyi koşarak terk etti. İnşallah Ermenek'teki vatandaşlarımız da can kaybı olmadan kurtarılır" dedi.


Şimşek, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ermenek'te yaşanan kazanın herkesi derinden üzdüğünü belirterek, işçilerin sağ salim dışarıya çıkarılması için dua ettiklerini söyledi.


Sorgun'daki bir kömür ocağında 1995 yılında grizu patlamasında 37 işçinin yaşamını yitirdiğini anımsatan Şimşek, "Bu işçilerimiz yer altından, yer üstünden ekmeğini kazanıyorlar. Dolayısıyla bu tip kazaları hep elimiz yüreğimizde, endişeyle izliyoruz" diye konuştu.


Sorgun'daki kömür ocaklarında yaklaşık 400 kişinin çalıştığını dile getiren Şimşek, Ermenek'teki kazanın benzerinin 2009 yılında Sorgun'daki bir ocakta meydana geldiğini hatırlatarak, "2009 yılında su dolması oldu ama bizimki sıcak suydu. Saniyede 200-300 litre ve 100 derece civarındaki sıcak su, galeriye doldu. O zaman, yer altında çalışan işçiler, galeriyi koşarak terk etti. İnşallah Ermenek'teki vatandaşlarımız da can kaybı olmadan kurtarılır" ifadelerini kullandı. 


Şimşek, sıcak suya denk gelen yerlerde üretim yapılmasının söz konusu olmadığını belirterek, "Onun için o galerileri kapattılar. Sonra o işletme el değiştirdi. Şu anda da üretimden ziyade herhalde tahkimat (sağlamlaştırma) yapıyorlar. Şimdi kömür ocağında bacaları güçlendirme ve altyapı çalışmaları devam ediyor" şeklinde konuştu. 


AA


Geri Dön