26 / 04 / 2024

Aile destek programı kimleri kapsıyor? Aile destek programı nedir? Sosyal yardım desteği kimlere verilecek?

Aile destek programı kimleri kapsıyor? Aile destek programı nedir? Sosyal yardım desteği kimlere verilecek?

Aile destek programı gündemde yer alıyor. Aile destek programı nedir? Aile destek programı nasıl alınır? İşte detaylar!



AİLE DESTEKTEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

İhtiyaç sahibi olduğuna kanaat getirilen vatandaşlar destekten yaralanacaklardır. Halihazırda sosyal destek yardımı alanlar da ek olarak bu desteği alabilecek.

AİLE DESTEK PROGRAMI NEDİR?

Türkiye Aile Destek Programı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı ve 27 Haziran Pazartesi günü başlayan Aile Destek Programı başvurularıyla birlikte, detayları da merak edilmeye başlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ile dar gelirlerinin alım gücünü daha da artıracağız. Aile destek programları Haziran'da başlıyor. 2.5 milyon haneye 2.5 milyar tahsis ettik. Desteklerin kapsamını genişletecek çalışmaları sürdürüyoruz" diyerek ihtiyaç sahibi ailelere destek olacaklarını duyurdu.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları e-Devlet üzerinden yapılacaktır. E-devlet kullanmayan vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına(SYDV) veya bakanlığın herhangi bir kurumuna giderek başvurularını yapabilirler.

AİLE DESTEĞİ PROGRAMI ÖDEMESİ NE ZAMANA KADAR YAPILACAK?

Aile Destek Programı'nda 12 ay süresince düzenli olarak ödeme yapılacaktır.

AİLE DESTEĞİ PROGRAMI ÖDEMELERİ NE KADAR, KAÇ TL?

Aile Destek Programı'nda hane başına 450 lira ile 600 lira arasında ödeme yapılacak. Hanelerin gelir düzeyine göre yıllık 5 bin 400 lira ila 7 bin 200 lira arasında ödeme yapılacaktır.

Asgari ücret açıklandı mı? Asgari ücret belli oldu mu? Asgari ücret ne kadar oldu?

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 29 Haziran Çarşamba 22 ayar bilezik kaç TL?

Altın bugün ne kadar? 29 Haziran gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön