20 / 04 / 2024

Aile Destek Programı ödemeleri başlıyor. 7.200 TL karşılıksız nakit ödeme yapılacak

Aile Destek Programı ödemeleri başlıyor. 7.200 TL karşılıksız nakit ödeme yapılacak

Başvuruları devam eden Aile Destek Programı ödemelerinin bu hafta başlaması planlanıyor. Yardımı almaya hak kazanan ailelere 7.200 TL’ye kadar karşılıksız nakit verilecek. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafında açıklanan ‘Aile Destek Programı’nın ödemeleri başlıyor. Ödemeler devam ederken, başvurular alınmaya devam edecek.
Hak kazananlara ödemeler önümüzdeki günlerde verilecek. 4 milyon haneyi ele alan destekle ihtiyaç sahibi ailelere on iki ay süreli düzenli ödeme sağlanacak. Yardım için başvurular alınmaya devam ediyor.

Değerlendirme sonucunda hanelere gelir durumlarına göre yıllık 7.200 TL’ye varan karşılıksız nakit yardım sağlanabilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Yardımdan yararlanabilmek için ailedeki kişi başına gelirin net asgari ücretin 1833 TL’den az olması gerek. Dört kişilik bir ailede 7300 TL’nin altında gelir varsa destekten faydalanabilir. 

Ev ya da arsa gibi gayrimenkullerde rayiç bedel 240’a, binek araba ya da kamyon gibi motorlu araçlarda rayiç bedel ise 120’ye bölünerek aylık hane gelirine katkısı sağlanıyor. Bunun sonucunda gelir tespitinde tüm unsurlar ele alınıyor.

Aile Destek Programı ödemeleri başlıyor. 7.200 TL karşılıksız nakit ödeme yapılacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön