24 / 04 / 2024

AK Parti İstanbul İl Yönetimi'nden Eyüpsultan kentsel dönüşüm projesi açıklaması!

AK Parti İstanbul İl Yönetimi'nden Eyüpsultan kentsel dönüşüm projesi açıklaması!

Geçtiğimiz gün KİPTAŞ ve İBB tarafından hayata geçirilen Eyüpsultan Yeşilpınar kentsel dönüşüm projesinin temel atma töreni gerçekleşmişti. Yüzde 100 uzlaşma sağlanan proje için AK Parti İstanbul yönetiminden açıklama geldi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve KİPTAŞ tarafından hayata geçirilen Eyüpsultan Yeşilpınar kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmaları başladı. Sabah'tan Barış Savaş'ın haberine göre; kentsel dönüşüm temel atma töreninde açıklama yapan İBB Sözcüsü ve Başkan Danışmanı Murat Ongun  "Eyüpsultan Yeşilpınar'da 50 yıldır çözülemeyen sorun yüzde 100 uzlaşı ile çözüldü ve çürük yapıların dönüşümü için bugün temel atıldı. Önceki İBB yönetiminin 14.2 milyon TL'ye satmak istediği bu alan hiçbir vatandaş mağdur edilmeden KİPTAŞ'ın özenli çabasıyla nihayete kavuştu" dedi. 

AK Parti İstanbul İl Yönetimi nden Eyüpsultan kentsel dönüşüm projesi açıklaması!

Borçların yarısı Eyüpsultan Belediyesi tarafından ödendi

AK Parti İl yönetimi, İBB'nin söz konusu iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyleyerek Eyüpsultan Belediyesi'nin hak sahiplerine ait borçlarının yarısını ödediği ifade edildi.

Yapılan açıklamada, "İBB'nin vatandaşları zorla evlerinden çıkarması, vatandaşların da büyük mağduriyet yaşaması üzerine Eyüp Belediyemiz devreye girdi. Başkanımız Deniz Köken vatandaşlarla birebir görüştü, taleplerini dinleyip çözüm üretti. Vatandaşlarımızın omuzlarına yüklenen ekonomik yükü hafifletmek amacıyla 'Borçların yarısının Eyüpsultan Belediyesi tarafından karşılanması' kararı alındı. Bu karar İBB'ye de resmen tebliğ edildi. Hak sahipleri imzayı attı. Bu sayede İBB'nin sebep olduğu mağduriyet, Eyüp Belediyemizin vatandaşlarımızın lehine inisiyatif almasıyla güzellikle çözüme kavuşturuldu. Ayrıca söz konusu proje alanının satılmak istendiğine ilişkin iddialar tamamen gerçek dışıdır. Bölgede sorunu çözen, projeyi hazırlayan, CHP'li yönetimin de mağduriyetini gideren AK Parti yönetimi olmuştur. Guguk kuşlarına duyurulur" denildi.

KİPTAŞ Yeşilpınar kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı!


Geri Dön