26 / 04 / 2024

KİPTAŞ Eyüpsultan kentsel dönüşüm projesi için geri sayım başladı!

KİPTAŞ Eyüpsultan kentsel dönüşüm projesi için geri sayım başladı!

KİPTAŞ tarafından Eyüpsultan'da hayata geçirilen Yeşilpınar kentsel dönüşüm projesi için geri sayım başladı. Projede yakın zaman içerisinde temel atma işlemi yapılacak. 



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, Eyüpsultan Yeşilpınar'da hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projesinde çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 

Proje dahilinde tüm hak sahipleriyle uzlaşma sağlanırken yıkım işlemleri de tamamlandı. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yakın zamanda temel atma işlemlerinin yapılacağını dile getirdi. 

Sosyal medyadan projenin son durumu hakkında bilgi veren Ali Kurt, şunları söyledi:

"Eyüpsultan Yeşilpınarda; yaklaşık 50 yıllık mülkiyet sorununu çözdük. Hak sahiplerinin yüzde yüzü ile uzlaştık, 5 yıl önce riskli alan ilan edilen sahadaki yapıları tahliye ettik. Örnek yerinde #Dönüşüm projemizin temelini hak sahiplerimiz ile birlikte atmaya hazırlanıyoruz."

KİPTAŞ Eyüpsultan kentsel dönüşüm projesi için geri sayım başladı!

Geçtiğimiz günlerde proje ile ilgili İBB’den yapılan açıklamada, “Bölge, önceki yönetim dönemine denk gelen 2017 yılında riskli alan ilan edildi. Ancak, dönüşüme dönük gerekli adımlar atılmadı. Yeni belediyecilik döneminde ise bölgede bir uzlaşma ofisi açılarak yerinde dönüşüm için harekete geçildi.

 

Eyüpsultan Yeşilpınarda; yaklaşık 50 yıllık mülkiyet sorununu çözdük. Hak sahiplerinin yüzde yüzü ile uzlaştık, 5 yıl önce riskli alan ilan edilen sahadaki yapıları tahliye ettik. Örnek yerinde #Dönüşüm projemizin temelini hak sahiplerimiz ile birlikte atmaya hazırlanıyoruz. pic.twitter.com/2y9lgzgBda

— Ali Kurt (@AliKurtistanbul) May 18, 2021

 

KİPTAŞ projelerinde son durum!

Cansu Yılmaz/Emlakkulisi.com


Geri Dön