25 / 04 / 2024

AK Parti'nin seçim manifestosunun detayları belli oluyor!

AK Parti'nin seçim manifestosunun detayları belli oluyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamuoyuna duyuracağı 10 maddelik seçim manifestosunun detaylarına son rötuşlar yapılıyor.



AK Parti’nin ve adaylarının mart yerel seçimlerine ilişkin çalışmalarında omurgasını oluşturacak olan manifestoyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin tüm adaylarının da bulunduğu büyük bir tanıtım toplantısında açıklayacak. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, programının  Ankara  ATO Congresium’da gerçekleştirilmesi planlanıyor. İşte seçim manifestosunun gayrimenkul ve inşaat sektörü ile ilgili başlıkları...

AK Parti'nin 11 maddelik seçim manifestosu belli oldu!
 

5 YILLIK PLAN 10 MADDEDE


İttifakın yanı sıra son adayını açıklamadığı son 21 il’e odaklanan AK Parti, seçim strateji ve yerel yönetimlerden oluşan kurmay heyetiyle manifestoda da son aşamaya geldi. Manifestoda 1994 ruhu ile yeni dönem belediyecilik ön plana çıkacak. 2023 vizyonunun da izlerini taşıyacak olan manifestoda kentsel dönüşüm başlığı altında mahalle temelli dönüşüm yapılacak.

ŞEHRİN MİMARİSİ KORUNACAK


Manifestoda her kent için bir şehir anayasası yapılacağı belirtilecek. Her şehre özgü kimlik kazandırılması da sağlanacak. Şehirdeki binaların yapısını şehirlerin doğası, hava şartları ve kimliği belirleyecek. Her şehrin kendine has şehircilik vizyonu olmuş olacak. Şehrin mimarisi de korunacak. Ruhu olan mekanlar ön plana çıkacak.

AKILLI ŞEHİRLER


Yatay mimari de manifestoda yer alacak başlıklar arasında bulunuyor. Çevre dostu şehirlerin de özellikle dikkat çekileceği manifestoda sıfır atık projesi de uygulanacak. Mahalle kültürünü canlı kılan, komşuluk ilişkilerini yaşatan çevreye duyarlı güvenli ve akıllı şehirler ortaya konulması amaçlanıyor.

İHALEYE YENİ DÖNEM


Kişiye özel, parsel bazlı imar planlarına izin verilmeyeceği ve imar planlarının bütüncül bazlı olacağına vurgu yapılacak. Mahalle ve ada bazlı imar planları yapılacak. Yapılacak ihalelere de şeffaflık getirilecek. Belediyeler ihaleleri internet sitelerinden canlı olarak yayınlayacak ve imar planı bütüncül yapılması istenecek.

ŞEHRE ÖRNEK BAŞKAN


Tasarruf tedbirlerinin de bulunması beklenen manifestoda usulsüz ve keyfi harcamaların yapılmamasına dikkat çekilecek. Belediye başkanlarından da yerli malına daha fazla ağırlık verilmesi istenecek. Belediye başkanlarının hemşehrilerine örnek olması üzerinde durulacak. Belediye başkanlarının konuşmasından, kıyafetine, ulaşılabilir olması da diğer başlıklar arasında bulunuyor.


Geri Dön