19 / 04 / 2024

Akaryakıt 12 liraya inecek! Böyle bir açıklama yok! Ünlü uzman kesin konuştu!

Akaryakıt 12 liraya inecek! Böyle bir açıklama yok! Ünlü uzman kesin konuştu!

Emtia Piyasaları Uzmanı Zafer Ergezen, benzin ve motorin litre fiyatları konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı. Ergezen akaryakıtta 12 liraları göreceğimizi iddia etti. İşte detaylar…



Brent petrol fiyatlarındaki düşüş eğilimi sebebi ile Türkiye'de 30 TL’ye dayanan akaryakıt fiyatları için emtia piyasaları uzmanı Zafer Ergezen çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ergezen öngörülerini aktarırken 93 dolara kadar düşen brent petrol fiyatlarındaki iniş çıkışları göz önünde bulundurup benzin ve motorin fiyatlarında inanılmaz bir düşüş yaşanacağını iddia etti.

Son zamanlarda düşüş eğilimi gösteren Brent petrol fiyatları nedeniyle benzin 20 lira motorin de 23 lira seviyelerine indi. 30 liraya kadar çıkıp sonra aşağı inen akaryakıt fiyatları ile ilgili piyasanın en uzman isimlerinden olan Emtia Piyasaları Uzmanı Zafer Ergezen, Sabah Gazetesi’ne  açıklamalarda birbirinden çarpıcı bulundu. Enerji piyasalarındaki yaşanan düşüşün devam edeceğini ifade eden Ergezen, benzin ve motorin fiyatlarının ise şu ana kadar hiç söylenmemiş bir rakama düşeceğini iddia etti.

Emtia Piyasaları Uzmanı Zafer Ergezen, yaptığı açıklamalarda şu şekilde konuştu:

"Ben, petrol fiyatlarının düşme ihtimali oranını yükselme ihtimalinden daha olabilir olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki zamanlar için 85 - 87 dolar bandı seyrinin en olası bir fiyatlama olduğunu görüyorum. Bu senaryonun gerçekleşmesi halinde ise çift haneli indirimleri yaşayabiliriz.”

Zafer Ergezen'in değerlendirmelerine göre; bahsettiği senaryoların gerçekleşmesi halinde akaryakıt fiyatlarında özel olarak Brent petrolde 65 dolar bandının görüldüğü ve doların da çok ciddi bir yükselişe girmediği durumunda benzin ve motorin litre fiyatının 12 TL seviyesine ineceği düşünülüyor.

Akaryakıt 12 liraya inecek! Böyle bir açıklama yok! Ünlü uzman kesin konuştu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön