28 / 03 / 2024

Akaryakıt fiyatlarını arşa taşıyacak karar! Rusya’nın bu hamlesi piyasayı alt üst edecek!

Akaryakıt fiyatlarını arşa taşıyacak karar! Rusya’nın bu hamlesi piyasayı alt üst edecek!

Akaryakıt fiyatlarını alt üst edecek karar Rusya’dan geldi. Bu karar akaryakıt fiyatlarına zam olarak geri döneceğe benziyor. İşte detaylar!



Rusya’dan yasak geldi. Şubat ayından itibaren başlayan uygulamanın akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıyacağı bekleniyor. İşte, akaryakıt sektörünü yakından alakadar eden son gelişmeler…

Rusya hükümetinin Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 27 Aralık 2022 tarihinde yayınladığı kararnamenin uygulanmasına yardım için yeni tedbirler alındığı duyuruldu. Hükümet, yurt içi petrol ihracatçılarının ve gümrük kurumlarının Batı'nın Rus petrolüne fiyat sınırı uygulamasına uymalarını yasakladı.

ŞUBAT AYINDAN İTİBAREN 5 AY SÜREYLE YASAKLANDI

Alınan bu tedbir ile ham petrol ve petrol ürünleri üreticilerinin Batı'nın fiyat sınırına uyan ülkelere ihracat yapmaları 1 Şubat 2023 gününden itibaren geçerli olmak üzere 5 ay süre ile yasaklandı.

Çıkarılan bu yasa ile Rus şirketlerinin ve şahısların petrol fiyat sınırı uygulama girişimleri içinde yer almaları yasaklandı. Buna ek olarak gümrük kurumlarına fiyat sınırı mekanizması uygulandığı tespit edilen malların Rusya'dan çıkışını engelleme görevi verildi. Bu kararın Brent petrol fiyatlarını etkilemesine kesin göz ile bakılmaktadır. Bu da akaryakıt fiyatlarını etkileyecek.

PETROL FİYATLARININ YÜKSELMESİ BEKLENİYOR

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 84,13 dolardan işlem görmektedir Geçtiğimiz gün 87,48 dolara kadar çıkartan Brent petrolün varil fiyatı, günü 84,5 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.58 itibarı ile kapanışa göre yüzde 0,44 azalarak 84,13 dolar oldu. Aynı anlarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 77,47 dolardan alıcı bulduğu kaydedildi.

AKARYAKITA SON OLARAK İNDİRİM YAPILMIŞTI!

Sektörden edinilen bilgiler ışığında; 27 Ocak Cuma gününden itibaren geçerli olan benzin ve motorin fiyatlarına 60'ar kuruş indirim uygulandı.

AKARYAKIT FİYATLARINDA SON DURUM NE?

Güncel akaryakıt fiyatlarında sektörden öğrenilen bilgiye göre; Motorin fiyatlarına 2 Şubat Perşembe gününden itibaren 1 lira 2 kuruş indirim yapılacağı duyuruldu.

Emekliler hüsranda! Maaşları eksik hesaplandı! Uzmanlar her şeyi bir bir ortaya döktü!

Aile Destek ödemesi ne zaman zamlı yatacak? Aile destek yardımı şubat ayı ne zaman yatacak?

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön