25 / 04 / 2024

Akaryakıtta vergi indirimi olacak mı? Kanun teklifi verildi!

Akaryakıtta vergi indirimi olacak mı? Kanun teklifi verildi!

Akaryakıt fiyatlarına peş peşe gelen zamlar tüm vatandaşların gündeminde. Benzin ve motorine gerçekleştirilen rekor zamla benzinin litre fiyatı İstanbul’da 18,78 TL'ye yükseldi. Zamların ardından akaryakıttaki KDV oranının yüzde 1'e indirilmesi için kanun teklifi verildi...



Benzin ve motorine zam üstüne zam yapıldı. Yapılan son zamların ardından benzinin litre fiyatı 18,78 TL’ye dayandı. Motorinin litre fiyatı ise İstanbul’da 19,04 TL'ye yükseldi. Bu zamların ardından akaryakıttaki KDV oranının yüzde 1'e indirilmesi için İYİ Parti kanun teklifi verdi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu tarafından hazırlanan ‘3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifi’ ile ‘Özel Tüketim Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi’, TBMM'ye bugün sunuldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön