29 / 03 / 2024

Akbank en teknolojik şubesini Zorlu Center'da açtı!

Akbank en teknolojik şubesini Zorlu Center'da açtı!

Akbank, Zorlu Center’ da açtığı şubesiyle yurt dışındaki yeni uygulamaları İstanbul’ a getirdi. Baştan ayağa özel tasarım olan Akbank şubesinde, bankacılıktaki son teknolojik gelişmeler kullanıldı....



Tüm kanallarını trendler ve teknolojik yenilikler ışığında yapılandıran Akbank, yeni açılan Zorlu Center içinde kurduğu yeni şubesi ile müşterilerine, şaşırtıcı bir bankacılık deneyimi yaşatmayı ve bankacılığa farklı bir bakış açısı getirmeyi hedefliyor.

 

Müşteri ihtiyaçları, beklentileri ve teknolojideki gelişmelere paralel olarak dağıtım kanallarını yeniden şekillendirdiklerini belirten Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, “Son yıllarda direkt bankacılık kullanımının büyük bir hızla yaygınlaştığını görüyoruz. Diğer yandan, müşteriler bankacılık işlemleri için şubeleri aktif şekilde kullanmaya da devam ediyor. Zorlu Center İstanbul’da açtığımız şubemizi, değişen müşteri ihtiyaçları ve teknolojik yenilikler doğrultusunda diğer şubelerimizden çok farklı bir konsept ile tasarladık. Şubemizi müşterilerin kullanımına açmadan önce, müşterilerin banka şubesinden beklentilerini ve ihtiyaçlarını analiz ettik, yurtdışındaki sıradışı uygulamaları detaylı şekilde inceledik. Çalışmalarımız sonucunda, müşterilerimizin gözünde beş faktörün ‘Akıllı Banka Şubeleri’nin temelini oluşturan özellikler olarak ön plana çıktığını gördük. Bugün müşteriler, şubelerin, ihtiyaçlarını hızlı anlayan ve bunlara çözüm yaratan, esnek bir yapıda çalışan, sıkmadan bilgilendiren, ilham veren ve şeffaf olmasını istiyorlar.” dedi.

 

Zorlu Center'da açtıkları yeni şubeyi bu temel prensipleri baz alarak tasarladıklarını vurgulayan Binbaşgil, konuyla ilgili değerlendirmelerinde şunları söyledi:

 

“Bu şube, müşterilerimizi ilklerle buluşturacağımız bir nokta olacak. Şubemizi teknolojinin sağladığı en yeni olanakları kullanarak dizayn ettik. Sadece teknoloji bakımından değil şube içi organizasyon yapımızı ve insan kaynağımızı da Zorlu Center müşteri profiline uygun biçimde yeniden ele aldık. Bu şubemizde müşterilerimiz girişte karşılanarak yapacakları bankacılık işlemine göre şube içinde yönlendiriliyorlar. Böylece müşterilerimiz hangi işlem için nereye gideceklerini aramayarak zaman kazanıyorlar. Zorlu Center’daki yeni şubemizde iPad, tablet ve görüntülü kiosklarda yaratıcı uygulamaların kullanılabildiği self servis hizmet alanları geniş yer buluyor. Kolayca kullanılabilen müşteri bilgilendirme ekranları ve görüntülü görüşme imkanı ile müşteriye kendini farklı ve iyi hissettirme üzerine kurulu bu şubemiz, Akbank Direkt’in teknolojik ürünlerini deneyimleyerek tanıma olanağı sağlıyor. Müşterilerimiz, duvarlarda bulunan, Akbank ve lifestyle konularla ilgili yayın yapan büyük ekranlar sayesinde şubemizde sıkılmadan bilgileniyor, daha kaliteli ve keyifli zaman geçirebiliyorlar. Haftanın 7 günü saat 10:00 – 22:00 arası hizmet veren yeni şubemizde ayrıca ilk defa Bireysel, Birebir ve Özel Bankacılık müşterilerimizin ihtiyaçlarına aynı anda cevap veren özellikler de bir arada yer alıyor.” dedi.

 

Yeni şubede, Akbank Direkt kullanıcısı olmayan Akbank müşterileri için de özel alanlarda uygulamalar hazırladıklarının altını çizen Binbaşgil, “Dileyen müşterilerimiz bu alanlarda Akbank Direkt’i inceleme fırsatı bulacaklar, şubeye gelen herkes, Akbank Çağrı Merkezi ile görüntülü görüşme hizmetinden yararlanabilecek. Tasarım, teknolojik yenilikler ve işlevsel açıdan çok zengin olan Zorlu Center şubemizle, bankacılık standartlarında ve özellikle hizmet kalitesinde çıtayı daha da yükseltiyoruz.” dedi. Binbaşgil'in verdiği bilgilere göre, Akbank müşterileri yatırım işlemlerini de görüntülü görüşme üzerinden kolayca tamamlayabilecekler.

 

Akbank Zorlu Center Şubesi'nin konsept tasarımını, Fransa merkezli uluslararası tasarım şirketi Dragon Rouge yaptı. Tasarım, yenilikçilik, iletişim, dijital yayıncılık, taahhüt ve sürdürebilirlik alanlarında uzman olan Dragon Rouge, faaliyetlerini Paris, Londra, Zürih, Hamburg, Varşova, New York, Sao Paulo, Hong Kong ve Shangai'da sürdürüyor. Dünyanın lider kuruluşlarına hizmet veren Dragon Rouge, Akbank Zorlu Center Şubesi'ni, "Geleceğe uyum sağlamak değil, geleceği yaratmak gerekir" anlayışıyla tasarladığını ifade ediyor.

 

Akbank, Zorlu Center İstanbul şubesi çalışanları için Özlem Çakır’dan imaj danışmanlığı alındı. Çalışanların kıyafetleri Özlem Çakır’la beraber özel olarak seçildi. Müşterileri girişte karşılayan görevlilerin giysilerinin tasarımları ise önde gelen genç tasarımcılar arasında yer alan Zeynep Tosun tarafından gerçekleştirildi.

 


Geri Dön