26 / 04 / 2024

Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde 1 milyon 850 bin TL!

Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde 1 milyon 850 bin TL!

Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Esenyurt'un Bahçeşehir bölgesinde hayata geçiyor



Akkök  Şirketler Grubu'nun gayrimenkul sektöründeki iştiraki Akiş Gayrimenkul Yatırımı A.Ş.'nin yeni projesi Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Esenyurt'un Bahçeşehir bölgesinde hayata geçiyor.

Esenyurt'u gerçek anlamda rezidans kavramı ve hizmetleri ile tanıştıracak ilk yaşam kompleksi olan Akbatı,  İstanbul'un en büyük ve en modern alışveriş merkezlerinden birinin üzerinde yükselen 348 rezidans ile ortak yaşam alanları ve sosyal tesislerden oluşuyor.

Büyüklükleri 67 ile 571 metrekare arasında değişen rezidanslar, 186 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Projede 2 adet penthouse var. Fiyatları ise 1 milyon 850 bin TL olarak belirlendi.

Türkiye'yi yepyeni bir konseptle buluşturan Akmerkez ve Anadolu yakasının son yıllardaki en dikkat çekici projelerinden biri olan Akasya Acıbadem'in yaratıcılarından Akkök Grubu'nun gayrimenkul sektöründeki en yeni projesi, 19 Ocak 2010 tarihinde Four Seasons Bosphorus Oteli'nde düzenlenen bir toplantıyla basına tanıtıldı.

Toplantıda konuşan Akkök Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Akiş Yönetim Kurulu Başkanı Raif Ali Dinçkök, Akkök Grubu'nun 2005 yılında belirlediği yeni stratejik vizyon kapsamında gayrimenkul sektörünü 5 ana iş kolundan biri olarak benimsediğini kaydetti. Dinçkök, “Akkök deneyimi ve kurumsal kültüründen de aldığı güçle kısa sürede sektörün en prestijli projelerine imza atan Akiş, bugün her biri kendi alanında trendleri belirleyen, 1,2 milyon metrekare inşaat alanına sahip projelerin içinde yer almaktadır. Akiş ile gayrimenkul sektöründe gelişmemizi sürdürürken, fark ve değer yaratabileceğimiz konusunda iddialıyız” şeklinde konuştu.  
 
Alışveriş ve Yaşam Merkezi geliştirme alanında uzmanlıklarını devam ettirmeyi hedeflediklerini belirten Akiş Genel Müdürü Gökşin Durusoy ise “Bu hedefimize doğru 2010 yılıyla birlikte daha hızlı yol alabilmek adına yakın bir geçmişte gayrimenkul yatırım ve geliştirme portföyümüzü yeniden yapılandırdık. Akkoza ve Akasya projelerindeki yeni ortaklık yapılarının belirlenmesini kapsayan bu sürecin tamamlanması, bize Akbatı projesini hızla geliştirme fırsatı verdi. Akkoza projesi içinde yer alan alışveriş ve yaşam merkezi, Garanti Koza ve Corio'nun ortaklık paylarını devretmesiyle %100 Akiş projesi olarak Akbatı adıyla hayata geçecektir. 2010'un gayrimenkul sektöründeki belki de ilk ve en prestijli projesini böylelikle yatırımcıların ve Esenyurt Bahçeşehir bölgesinde yeni bir yaşam kurmayı arzulayan birey ve ailelerin beğenisine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz,” diye konuştu. Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi için 220 milyon dolar yatırım yapmayı planladıklarını belirten Durusoy, projenin çok nitelikli bir kitleyi, çok hızlı bir şekilde bölgeye çekeceğine inandıklarını vurguladı.


Akbatı'da doğayla barışık yaşam 2011'de başlayacak

Akiş  Yönetim Kurulu Üyesi & Satış ve Pazarlama Müdürü  Alize Dinçkök Eyüboğlu ise projeyle ilgili olarak şu bilgileri verdi: 

“Akbatı'da daire sahibi olacakları çok yüksek yaşam standartları bekliyor. Bir yandan yemyeşil bir bahçe içerisinde, lavanta kokuları eşliğinde yürüyüş yapma; doğayla barışık, huzurlu ve keyifli bir yaşam sürme fırsatı bulacaklar. Diğer yandan kendilerine, konfor ve güvenlikleri için her detayın önceden düşünüldüğü bir ortam sunuyoruz. Dairelerimizde ferahlığı artırmak adına planlanmış olan 3.5 metre kat yüksekliği; ses yalıtımını sağlayabilmek adına TEM tarafına yapılacak olan ses duvarı; interkom, alarm ve izleme sistemleri projemizin farklılığını vurgulayan özelliklerden birkaçı… Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde ise 300'e yakın mağaza, 9 sinema salonu, dünya mutfaklarını buluşturan restoranlar, çocuk oyun ve eğitim alanları Akbatılılar'ın hizmetinde olacak.”

Akbatı'da anahtar teslimlerinin 2011 yılında başlaması ve Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin de yine aynı yıl kapılarını ziyaretçilerine açması hedefleniyor.

www.akbati.com
 
0212 444 1 422

---

Akkök Şirketler Grubu'nun gayrimenkul sektöründeki iştiraki Akiş Gayrimenkul Yatırım A.Ş'nin yeni projesi Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Esenyurt'un Bahçeşehir bölgesinde hayata geçiyor

Toplam 220 milyon dolar yatırımla gerçekleşecek projede büyüklükleri 67 ile 571 metrekare arasında değişen 348 rezidans, 186 bin lira ile 1 milyon 850 bin lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.

Akkök Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Akiş Yönetim Kurulu Başkanı Raif Ali Dinçkök projenin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Akkök Şirketler Grubu olarak, 2005 yılında stratejilerini yeniden belirleme ihtiyacı hissettiklerini, gayrimenkul sektörünü 5 ana iş alanlarından biri olarak belirlediklerini ifade etti.

2006 yılında Akiş Gayrimenkul Yatırımı A.Ş'yi kurdukların anımsatan Dinçkök, "Akiş, bugün 1,2 milyon metrekare inşaat alanına sahip projelerin içinde yer almaktadır" dedi.

Gayrimenkul'ün, Türkiye'de son 25 yılda yıldızı parlayan bir sektör olduğunu, gayrimenkul sektöründe son yılların bir diğer cazibe alanını ise sayıları hızla artan alışveriş merkezlerinin oluşturduğunu söyleyen Dinçkök,

"Ülkemizde gayrimenkule verilen değerin ve yatırımların daha da artacağını öngörmekteyiz. Bu doğrultuda analistler Türkiye'de yatırıma başlayan ya da yatırım planlayan yabancıların ilan ettiği projelerin yatırım tutarının 10 milyar doları aştığını bildirmektedirler" diye konuştu.

Dinçkök, Akkök Şirketler Grubu'nun, iştiraki Akiş vasıtasıyla sektörde önümüzdeki yıllarda daha aktif ve öncü bir rol oynayacağını vurguladı.

-"KONUT ALACAK OLANLAR ESKİYE ORANLA DAHA TİTİZ DAVRANIYOR"-
Akiş Genel Müdürü Gökşin Durusoy da artık konut alacak olanların eskiye oranla daha titiz davrandıklarını belirtti.

Durusoy, "Bizim Akiş olarak önceliğimiz, projelerimizin bulundukları bölgenin yaşam kalitesini yükseltecek konsept ve tasarıma sahip olmalarının yanı sıra, ev sahiplerimizin birlikte zaman geçirmekten keyif alacakları yaşam alanları yaratmaktır" dedi.

Durusoy, bu çerçevede özellikle alışveriş ve yaşam merkezi geliştirme ve yönetimi alanında uzmanlıklarını devam ettirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Esenyurt Bahçeşehir bölgesinde yer alan Akkoza projelerinin geçtiğimiz günlerde ortaklık yapısındaki değişimle gündeme geldiğini anımsatan Durusoy, "Bu yıl içinde tamamlanması hedeflenen Akkoza birinci ve ikinci faz konutlarının inşaatı yüzde 75 Garanti Koza ve yüzde 25 Akiş ortaklığıyla devam ediyor. Satışa çıkan 3. fazda ise Akiş olarak yer almıyoruz. Proje içinde yer alan alışveriş ve yaşam merkezi ise, Garanti Koza ve Corio'nun ortaklık paylarını devretmesiyle yüzde 100 Akiş projesi olarak Akbatı adıyla hayata geçecek" dedi.

Halen inşaatı devam etmekte olan Akbatı'nın İstanbul'un en büyük alışveriş merkezlerinden biri ve bunun üzerinde yükselecek iki kule üzerinde toplam 348 adet rezidanstan oluştuğunu bildiren Durusoy, projenin 220 milyon dolar yatırımla hayata geçeceğini kaydetti.

-"ÖN SATIŞ YAPTIK"-
Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Durusoy, projede kojenerasyon kullanarak kendi enerjisini kendisinin üretmesi konusunda fizibilite çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Durusoy, "Grup olarak enerji üreten Akenerji ile de koordinasyona girdik. Burada yaşayanlara düşük maliyetle enerji sağlamak konusunda çalışıyoruz" dedi.

Durusoy, başka bir soruya karşılık da 571 metrekare dairenin fiyatının 1 milyon 850 bin lira olduğunu belirtti.

Projede resmi olarak satışa başlamadıklarını ancak ön satış yaptıklarını ifade eden Durusoy, arsayı 2006 yılında Esenyurt Belediyesi'nden satın aldıklarını, toplam maliyet içinde yer alan arsa değerinin 22 milyon dolar olduğunu kaydetti.

Durusoy, projede 7 gün 24 saat ambulans servisi verdiklerini, rezidanslardan 125 milyon lira satış geliri hedeflediklerini belirtti.

-AVM'DEKİ MAĞAZALARI SATIŞA ÇIKARMAYACAĞIZ"-
Akiş Yönetim Kurulu Üyesi ve Satış ve Pazarlama Müdürü Alize Dinçkök Eyüboğlu ise dairelerde ses yalıtımını sağlayabilmek için TEM tarafına ses duvarı yapılacağını, Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde ise 300'e yakın mağaza, 9 sinema salonu, restoranlar yer alacağını anlattı.

Soruları da yanıtlayan Eyüboğlu, AVM'deki mağazaları satışa çıkarmayacaklarını, onları zamanı geldiğinde kiraya vereceklerin belirtti.

AVM terasını tamamen yürüyüş parkuru haline getirdiklerin belirten Eyüboğlu, projeye olan ilgiden çok memnun olduklarını kaydetti.

Eyüboğlu, daireleri 2011 Aralık ayında teslim edeceklerini, AVM'nin Eylül 2011'de açılacağını söyledi.

Verilen bilgiye göre, 50 bin 838 metrekare arsa üzerinde 242 bin metrekare brüt inşaat alanına sahip projede 21 katlı mavi kule ve 11 katlı yeşil kulede toplam 348 rezidans daire yer alıyor.

300 mağazanın yer alacağı Akbatı Alışveriş Merkezi'nde ise sinema, hipermarket, yapı market, otopark yer alacak.
AA


Geri Dön