27 / 04 / 2024

Akbatı'nın yüzde 30'u lansmandan önce satıldı! 186 bin TL'ye!

Akbatı'nın yüzde 30'u lansmandan önce satıldı! 186 bin TL'ye!

Akbatı Projesi'nin lansmanı yapılmadan önce Akmerkez ile yaratılan sinerjiyle projenin yüzde 30'u lansmandan önce satıldı



Basın lansmanını geçen ay yaptığı Akbatı projesinde, Akmerkez ve Papermoon ile birlikte sinerji yaratan Akkök Grubu, 4 Mart'ta başlayacağı satış kampanyasından önce konutların yüzde 30'unu sattı.
 
Akmerkez Alışveriş Merkezi'nde satış ofisi açan ve Papermoon'a gelen müşterilerin otomobillerine proje kataloğunu bırakan şirket satılan konutların yüzde 70'inin yatırımcılar tarafından alınmasını sağladı.
 
Projenin lansmanına 4 Mart'ta başlayacaklarını söyleyen Akiş Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Alize Dinçkök Eyüpoğlu, "Lansman öncesi yüzde 6 özel indirim yapıyoruz. Ayrıca ev satın almak isteyenlere ödedikleri peşinatın yüzde 15'i kadar indirim yapıyoruz. Tamamını peşin ödeyen bir tüketici yüzde 20'ye varan oranda indirim alıyor" dedi.
 
Akbatı'nın bitişiğinde yer ayan Akkoza projesinin birinci ve ikinci etabını Garanti Koza ile birlikte gerçekleştireceklerini kaldeden Dinçkök Eyüpoğlu, Akkoza'nın üçüncü etabının Garanti Koza tarafından gerçekleştirileceğini vurguladı.
 
Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin 50 bin metrekare arsada gerçekleştirilidğini hatırlatan Alize  Dinçkök Eyüpoğlu, "toplam alanı 242 bin metrekare olan projede 63 bin 500 metrekare kiralanabilir alana sahip 300'e yakın mağaza ve 9 sinema salonu olacak. Dünya mutfaklarını buluşturan restoranlar, çocuk oyun ve eğitim alanları yer alacak. 2011 yılında tamamlanıp açıldığında Esenyurt'un çıtasını yükselten bir proje olacak" dedi.
 
Akbatı'nın residence kısmının 21 katlı Mavi Kule ve hemen karşısındaki 11 katlı Yeşil Kule'den oluştuğunu ve alanları 67 ile 571 metrekare arasında değişen toplam 348 konuttan oluştuğunu hatırlatan Dinçkök Eyüpoğlu, "Projenin genelinde 109 adet 1+1 ve 2 adet 6+1 penthouse daireler mevcut.  Konutların metrekare fiyat aralığı 2 bin 346 TL ile 3 bin 799 TL arasında değişiyor. Fiyatlar ise 186 bin TL'den başlıyor ve 1 milyon 850 bin TL'ye kadar yükseliyor" diye konuştu.

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Akbatı -Akmerkez sinerjisi satışları patlattı
Basın lansmanını geçen ay yaptığı Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi projesinde, Akmerkez ve Papermoon ile birlikte sinerji yaratan Akkök Grubu, 4 Mart'ta başlayacağı satış kampanyasından önce konutların yüzde 30'unu sattı. Şirket, Akmerkez Alışveriş Merkezi'ne satış ofisi açmanın yanı sıra, Papermoon'a gelen müşterilerin otomobillerine de proje katalogu bıraktı.
Uyguladıkları bu stratejiyle lansmanına 4 Mart'ta başlayacakları projedeki konutların yüzde 70'inin yatırımcılar tarafından satın alınmasını sağladıklarını belirten Akiş Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Alize Dinçkök Eyüpoğlu, "Ayrıca, lansman öncesi yüzde 6 özel indirim yapıyoruz. Ev satın almak isteyenlere ödedikleri peşinatın yüzde 15'i kadar da indirim yapıyoruz. Tamamını peşin ödeyen bir tüketici yüzde 20'ye varan oranda indirim alıyor" dedi.
Öte yandan, Akbatı'nın bitişiğinde yer alan Akkoza projesinin birinci ve ikinci etabını Garanti Koza ile birlikte gerçekleştireceklerini kaydeden Dinçkök Eyüpoğlu, Akkoza'nın üçüncü etabını ise Garanti Koza'nın yapacağını vurguladı.

Biri yeşil, biri mavi iki kule
Akbatı projesi rezidans ve alışveriş merkezi olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Alışveriş merkezi bölümünde 242 bin metrekare inşaat alanında 300'e yakın mağaza ve 9 sinema salonu olacak.  Projenin rezidans kısmında ise 21 katlı Mavi Kule ve 11 katlı Yeşil Kule yer alacak. 348 konutun yer aldığı projede fiyatlar 186 bin TL'den başlıyor, 1 milyon 850 bin TL'ye kadar yükseliyor.

CORIO ÇEKİLİNCE, YOLA AKİŞ VE GARANTİ KOZA DEVAM ETTİ
Akbatı, aslında Akkoza projesindeki gelişmeler sonucunda doğan bir poje. Akkoza, Esenyurt Bahçeşehir'de Akiş, Corio ve Garanti Koza'nın ortak bir projesi olarak yaratılmıştı. Ancak, daha sonra projenin ortaklık yapısında değişiklik gündeme geldi. Bu doğrultuda Akiş'in ana şirketi olan Akkök Şirketler Grubu,  bir açıklama yaparak, bu yıl içinde tamamlanması hedeflenen Akkoza birinci ve ikinci faz konutlarının inşaatının Garanti Koza ve Akiş ortaklığıyla devam ettiğini bildirmişti.
Açıklamada, satışa çıkan 3.  fazın ise tek başına Garanti Koza tarafından sürdürüleceği ifade edilmişti. Açıklamada altı çizilen bir diğer nokta da proje içinde yer alan alışveriş ve yaşam merkezinin Akkoza'daki diğer ortaklar olan Garanti Koza ve Corio'nun ortaklık paylarını devretmesiyle yüzde 100 Akiş projesi olarak Akbatı adıyla hayata geçeceği olmuştu.
Tebernüş Kireçci

www.akbati.com
 
0212 444 1 422


Geri Dön