19 / 04 / 2024

Akcan Yapı'dan Bursa'da fark yaratacak projeler!

Akcan Yapı'dan Bursa'da fark yaratacak projeler!

Bursa'da 2001'den beri faaliyet gösteren Akcan Yapı, bölgede bugüne kadar yüzlerce konut inşa etti. Akcan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akça, fark oluşturacak projelere imza atarak sektörde ön plana çıktıklarını belirtti.



Akcan Yapı, 2001 yılından bu yana inşaat sektöründe yer alan, tamamladığı yüzlerce konut ve yaşam alanlarıyla sektörün önemli firmalarından birisi. İnşaat sektörünün yanı sıra kuyumculuk faaliyetleri ve Nilüfer'de 426 kişilik apart tipi yurt işletmeciliği alanında da faaliyet gösteren Akcan Yapı, bugüne kadar yüzlerce konut yaparak inşaat sektöründe tecrübesi ve müşterilerine sağladığı güvenle sektörün öncü firmalarından birisi olmuştur.


Akcan Yapı Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüten İsmet Akça, sektörde özgün mimari yaklaşımı, malzeme kalitesi, teknolojik alt yapısı ile fark oluşturacak projelere imza atarak sektörde ön plana çıktıklarını ifade etti.


Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akça; titiz, detaylı ve özenli çalışma prensibi ile inşaat sektörüne profesyonel bir bakış açısı kazandırdıklarını söyledi.


Kendisini bildi bileli ticaretin içinde bulan Akcan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akça ile çağdaş konut ve kalite anlayışı ile yapımına başladıkları Kayapa'daki Kayıoba Konakları ve bir saray konforu ile yükselen Yıldırım bölgesindeki Ruberu Palace projelerini, inşaat sektörünü ve kentsel dönüşüm süreçlerini konuştuk.


İsmet Bey, Akcan Yapı ne zaman ve nasıl kuruldu?


Akcan Grup olarak ticarete başlangıç noktamız kuyumculuk sektörü. Onun dışında Nilüfer'de öğrencilere yönelik konaklama hizmeti de veriyoruz. 2005 yılından bu yana 426 kişilik bir kapasitemiz var. Apart şeklinde konaklama hizmeti sunuyoruz. 2001 yılından itibaren de inşaat sektörünün içindeyiz. İlk olarak kendi arsalarımızda inşaat yaparak bu işe başladık. Bugüne kadar yüzlerce konut, farklı yaşam ve ticari alanlar inşa ettik. 16 yıldır sektörün içindeyiz.


Akcan Yapı ne tür projelerde yer alıyor? Ne tür işler yapıyor?


2001 yılından bu yana çok farklı projelere imza attık. Bursa'nın Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde yüzlerce konut, ticari alan ve iş merkezi vb. projeleri gerçekleştirdik. Şu anda devam eden projelerimiz ağırlıklı olarak Nilüfer ilçesinde yer almaktadır.


Bizler Akcan Yapı olarak, bugüne kadar yaptığımız tüm projeleri büyük bir mutlulukla müşterilerimize teslim ettik. Bundan sonra da teslim etmeye devam edeceğiz.


Akcan Yapı'nın yeni projeleri olan Ruberu Palace ve Kayıoba Konakları'nın özellikleri nelerdir?


Ruberu Palace Projesi, 2016 yılı Mayıs Ayında başlamış olup,  Ankara  Yolu üzerinde, Yüksek İhtisas Metro durağının hemen karşısında yer almaktadır. Projemiz 40 daire ve 5 dükkandan oluşan toplamda 11.000 m2 inşaat alanına sahiptir. Müşterilerimize 3+1 daire ve 4+1 dubleks daireler ile farklı alternatifler sunuyoruz. Ruberu Palace, kapalı otopark ve7/24 güvenlik kamera sistemleri ile daire sahiplerine rahat ve güvenli bir yaşam alanı sunmuş olacak.


Bu projemiz, deprem yönetmeliğine uygun bir şekilde, ısı ve ses yalıtımı yapılmış ve son teknolojiye uygun malzemeler kullanılarak inşasına devam edilmekte olup, Ağustos 2017'de konuklarına yaşam sunmaya başlayacak.


Kayıoba Konakları Projesi ise Nilüfer'de Kayapa bölgesinin Bursa'ya bakan kısmında bulunuyor. Şimdilik bu bölgede planlan 4 etaplı bir çalışmamız mevcut. İlerleyen zamanlarda bu projelerin sayısı daha da artacaktır.1. Etabının temeli 2017 yılı mart ayı içinde atılmış olup, hızlı bir şekilde inşasına devam edilmektedir. Kayıoba Konakları 1.etabı, 2018 yılı Temmuz ayında bitirip, teslim etmeyi hedefliyoruz.3900 metrekare alanda, 39'u konut, 7'si işyeri olmak üzere toplam 46 bağımsız bölüm ve 8 bin metrekare inşaat alanına sahiptir. Projemizde müşterilerimizin keyifli zamanlar geçirebilmeleri adına havuz, türk hamamı, sauna, fitness salonu ve çocuk parkı gibi tüm sosyal donatı alanları mevcut. Proje, 3+1 daire ve 3+1 dubleks daire seçenekleri ile yeşillikler içerisinde doğal bir yaşam alanı sunuyor.


Akcan Yapı olarak satışta olan tüm projelerimiz için geçerli olan ve Nisan ayı sonuna kadar devam edecek bir kampanya başlattık. Bu kampanya ile müşterilerimize 3 farklı alternatif sunuyoruz. Peşin alımlarda müşterilerimize % 10 indirimin yanı sıra, 24 ay '0' faiz oranı ile de bir ödeme kolaylığı sağlıyoruz. Bir diğer alternatif ise bankalardan alınan cazip kredi oranları (120 ay 0,79) ile müşterilerimize kolaylıklar sağlıyoruz.


Akcan Yapı'nın yaptığı projelerdeki standartları var mı? Varsa nelerdir? (Yapılarda güvenlik, sağlamlık, malzeme vs...)


Bu güne kadar gerçekleştirdiğimiz tüm projelerimiz titiz bir çalışmanın ürünüdür. Projelerimizde alanında uzman ekipler çalışmaktadır. Projelerimizde teknolojinin gerektirdiği tüm bilgi, beceri ve tecrübemizi kullanarak; malzeme kalitesine, işçilik ve yapıların sağlamlığına önem veriyoruz. Doğanın dengesini koruyarak, titiz bir çalışma prensibi ile kalite, konfor ve estetiğin bir arada bulunduğu yapılar üretiyoruz. Müşteri memnuniyeti bizim için çok önemli. Projelerin başlangıç aşamasından anahtar teslim tarihine kadar olan tüm süreçleri titiz bir şekilde takip ediyoruz. Satış sonrası hizmetlerimizle de ev sahiplerine destek olmaktayız.


Önümüzdeki yıllarda Akcan Yapı'yı nerelerde görüyorsunuz? Gelecek hedefleriniz nelerdir?


Bu güne kadar Bursa ve çevresinde birçok önemli projede Akcan Yapı imzası var. Bizler yaptığımız tüm projeleri kendi öz sermayemiz ile yapıyoruz. İnşaatlarımızda alanında uzman ekipler ile çalışıyor olmamız, bize büyük bir avantaj sağlıyor. Akcan Yapı, bilgi ve donanımı, tecrübesi, dinamizmi ile her tür projenin altından kalkabilecek kapasiteye sahiptir. Önceliğimiz Bursa'nın konut ihtiyacını karşılamaktır. Bursa'nın yanı sıra diğer illerde ki projeler de yer almak hedeflerimiz arasında.


Ayrıca önümüzde inşasına başlanılacak olan yaklaşık 250 konut ve ticari alanlardan oluşan etaplı bir projemiz mevcut.


Bursa ve ülkemizdeki inşaat sektöründeki gelişimi nasıl değerlendiriyorsunuz?


Nüfus arttıkça yaşam alanlarına da ihtiyaç artmaktadır. Bursa ve ülke nüfusu son yıllarda büyük artışlar gösteriyor. Bu nedenle de yeni konutlara ihtiyaç var. Baktığınız zaman, Bursa batıya doğru genişliyor. Bundan 20 - 30 sene önceki Bursa ile şimdiki Bursa arasında çok fark var. Ayrıca insan doğası gereği mutlaka güvenli ve rahat bir şekilde yaşayabileceği alanlar istiyor. Şehirlerde, toplu yaşam merkezlerinde insanlar günlük koşuşturma ve stres içerisinde. Bu nedenle insanların rahat yaşaması ve mutlu olması için, rezidanslar, akıllı binalar yapılıyor. Eve varmadan, telefonunuzdan komut vererek klimanızı açabiliyorsunuz. Artık tüm sitelerin, havuz, fitness salonu, sauna vs. sosyal faaliyet alanları var. Tüm bunlar, insanların rahat, huzurlu ve güvenli yaşamlarına katkı sağlayan unsurlar. Bunun yanında artık inşaatlarda teknolojinin tüm unsurları kullanılıyor. Artık binalar deprem yönetmeliğine uygun, daha sağlam ve daha güvenli yapılıyor.


Son dönemde gündemde olan kentsel dönüşüm ile ilgili neler söylersiniz?


Kentsel dönüşüm sadece eski binaları yıkıp yerine yeni bina yapmak olarak algılanıyor. Kentsel dönüşümün öncelikli olmazsa olmazı; deprem kuşağı içerisinde yer alan Bursa için sağlam ve güvenilir binalar yapmak. Bursa'da yıkılması gereken eski binaların sayısı çok fazla. Çok fazla yorgun bina var. Bunların bir an önce, bürokrasiye takılmadan ve iki tarafın da menfaatleri gözetilerek yenilenmesi gerekiyor.


Eski binalar ile yeniler arasında çok fark var. Örneğin eski yapılarda kullanılan beton sınıfı şimdikinin neredeyse 5'te 1'i. Demir deseniz öyle.


Kentsel dönüşüm projelerinde herkesin menfaati söz konusu. Sadece oturanın ya da sadece yapanın perspektifinden bakarsak olmaz. Riski göze alan girişimcinin de kar elde edebilmesi lazım. Dönüşüme karar veren ev sahibinin de haklarını korumak lazım. Devlet yer sahibine 18 ay kira desteği veriyor. Yapan firmanın finansman gücü olsun ki, proje 18 ayın dışındaki maliyeti de eğer inşaat 18 ayda yetişmez ise karşılayabilsin. İnşaatı yüklenen firmanın gücü olmadan hem inşaatı, hem de kira sorumluluğunu gerçekleştirebilmesi mümkün değil.


İnşaat sektörüne aktif olarak hizmet sunuyorsunuz. Mesleğe başladığınız ilk yılları düşünecek olursanız mesleki açıdan inşaat sektöründe yaşanan en büyük değişim nedir?


Her sektörde olduğu gibi inşaat sektöründe de teknoloji alanında büyük bir değişim gerçekleşti. Artık inşa edilen tüm yapılarda akıllı ev sistemleri uygulanıyor. Tek bir dokunuş veya çağrı ile olası bir tehlike anında evinizi kontrol altına alabiliyorsunuz.


Bir diğer konu ise, sosyal faaliyet alanları. Projeler artık sosyal faaliyet alanlarını site içerisinde barındırıyor. Peyzaj düzenlemelerine de çok önem verilmekte. Bu çok büyük bir avantaj. Çocukların güvenilir bir şekilde eğlenebilmeleri aileler için büyük bir rahatlık. En önemlisi de çocuklar yeşil ile iç içe büyümüş oluyorlar. Artık insanlar zamanla yarışıyor, bir koşturmaca içerisinde. Bazen günün stresini atmaya dahi zamanımız kalmıyor. Havuz, türk hamamı, sauna ve fitness salonları gibi sosyal alanların site içinde olması günlük hayatın stres ve yorgunluğunu atmak için benzersiz bir imkan.


Konut veya emlak sektörüne yatırım yapacaklara neler önerirsiniz?


Günümüz yatırımlarından en karlı olanı, şüphesiz gayrimenkule yapılan yatırım.


Yatırım yapılacak olan mülkün güvenilir firmalardan alınması gerekiyor. Firmanın garantörlük verebiliyor olması çok önemli. Mülk sahibi olacak kişiler, yatırım yapacakları mülkü toprakta veya inşaat halinde iken alabilirler. Böylelikle yerinde ve çok daha karlı bir yatırım yapmış olacaklardır.



Bursa'da Bugün


Geri Dön