25 / 04 / 2024

Akdeniz Sahil Yolu'nda çalışmalar tam gaz!

Akdeniz Sahil Yolu'nda çalışmalar tam gaz!

Akdeniz Sahil Yolu'nda çalışmalar tam gaz devam ediyor. Mersin ve Antalya arasındaki mesafayi 4 saate indircek olan Akdeniz Sahil Yolu ile otomobil sürücüleri yolda 7-8 saat süre harcamaktan kurtulacak.



Mersin ve Antalya arasındaki mesafayi 4 saate indircek olan Akdeniz Sahil Yolu'ndaki çalışmalar tam gaz devam ediyor. 

 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Akdeniz Sahil Yolu ile otomobil sürücüleri yolda 7-8 saat süre harcamaktan, tır sürücüleri 11-12 saat direksiyon başında zaman geçirmekten kurtulacak.

 

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 2003 yılında başlatılan Akdeniz Sahil Yolu ile “çileli yol” diye adlandırdığı Mersin-Antalya yolu rahat bi nefes alacak.

 

“ÇİFT ŞERİTLİ YOLLAR KULLANILIYOR” 

 

Şantiye şefi Emre Elmacı, Mersin-Antalya arasının 460 kilometre olduğunu ve bu yolların 350 kilometresinin artık çift şeritli olarak kullanılacağını dile getirdi. 

 

Elmacı, "Şu anda Antalya bölgeye kadar buradaki 12 kilometrelik yapılmayan, ihalesine daha çıkılmayan proje kısımları kaldı. Mersin’den Antalya’ya kadar 25 adet tünel bulunmakta. 25 adet tünelin 18’i yapılmış 2’sinin yapımı devam ediyor. Bu yolların 350 kilometresi çift şeritli gidiş geliş yola ait. 100 kilometrede ise hem tüneller, hem de daha ihalesi açılmayan kısımlar bulunmakta" diye konuştu.

 

AKDENİZ SAHİL YOLU

 

 

Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nin 3 milyar 600 milyon liraya mal olması planlanıyor. Proje kapsamında Mersin sınırlarında 191,2 kilometrelik yeni asfalt yapıldı. Tünellerin çoğu ise trafiğe açıldı. Tamamlanan bir diğer tünel ise Melleç viyadüğünün trafiğe açılmasıyla açılacak. 

 

Akdeniz Sahil Yolu Projesi tamamlandığında yol 33 kilometre kısalacak. Mersin Antalya arasındaki mesafe 4 saatin altına düşecek.


Geri Dön