26 / 04 / 2024

Dikey tarım fabrikasında çalışmalar tam gaz!

Dikey tarım fabrikasında çalışmalar tam gaz!

Pimtaş'ın kuruluşu olan HGT Tarım tarafından hayata geçirilecek olan dikey tarım fabrikasında çalışmalar tam gaz devam ediyor. Fabrika, 1 milyon metrekare büyüklüğündeki alanda ve yüzde 100 yerli ve milli olanaklarla hayata geçirilecek.



Pimtaş'ın kuruluşu olan HGT Tarım tarafından artan taze ve organik gıda talebinin karşılanması amacıyla, 1 milyon metrekare büyüklüğünde dikey tarım fabrikasını hayata geçiriyor.

Dünya Gazetesi'nden Kübra Oğurlu'nun haberine göre; Pimtaş Yönetim Kurulu Başkanı Şamil Tahmaz, HGT Tarım, PİMARGE ve Gebze Teknik Üniversitesi (GTU) ortaklığında sürdürülen dikey tarım projesi kapsamında, 1 milyon metrekare büyüklüğündeki alanda hayata geçirilecek olan dikey tarım fabrikasının yatırım çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.

Dikey tarım fabrikasında çalışmalar tam gaz!

Dikey tarım fabrikasını yüzde 100 yerli ve milli olanaklarla yapacaklarına dikkat çeken Şamil Tahmaz, “Artan şehirleşme ve sanayileşmeyle birlikte, yaşanan iklim değişiklikleri ve tarım arazilerinin yeteri kadar sulanamaması nedeniyle insanların taze gıda talebini karşılamak her geçen yıl daha zor hale geliyor. Bu yatırımımız sayesinde, tüketicinin bu talebine cevap vererek, ülkemizin doğal kaynaklarını korurken, insanların en çok ihtiyaç duyduğu gıda ürünlerine istedikleri zaman ulaşabilmelerine katkı sağlayacağız” açıklamasında bulundu.

Devrimin yeni adı: Dikey tarım üniteleri!


Geri Dön