20 / 04 / 2024

Akdeniz Üniversitesi Camisi, ramazana yetiştirilecek!

Akdeniz Üniversitesi Camisi, ramazana yetiştirilecek!

35 dönüm alan üzerinde hayata geçirilen Akdeniz Üniversitesi Camisi, ramazana yetiştirilmeye çalışılıyor.



Türkiye'nin en büyük kubbeli ibadethanelerinden biri olma özelliğine sahip ve 35 dönüm alanda inşa edilen Akdeniz Üniversitesi Camisi, ramazana yetiştirilmeye çalışılıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, beraberinde Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal ve Antalya İl Müftüsü Osman Ortan ile cami inşaatında incelemeler yaptı.

Yetkililerden bilgi alan Karaloğlu, eksiklerin tamamlanarak caminin inşaatının bir an önce bitirilmesi için talimat verdi.

Vali Karaloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, camideki çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi.

Mihrap, minber, kürsü ile halıların ve aydınlatma malzemelerinin siparişlerinin verildiğini belirten Karaloğlu, "Camiyi ramazan ayına yetiştirmeye gayret ediyoruz. Çok ciddi parasal kaynağa ihtiyacımız var. Allah razı olsun, şimdiye kadar çok destek verildi ancak son bir çağrıyla daha hayır yapmak isteyen vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz." diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Camisi'nin Antalya'nın en büyük camisi olacağını ifade eden Karaloğlu, camide aynı anda 15 bin kişinin ibadet yapabileceğini belirtti.

Caminin önemli günlerde de Türkiye çapındaki etkinliklere ev sahipliği yapabileceğini söyleyen Karaloğlu, "Caminin ana kubbesinde avize olmayacak. Süslemelerin avizeyle kapatılması istenmedi. Kenardaki küçük kubbelerde avizeler olacak. Güzel bir eser oldu, emeği geçenlerden Allah razı olsun."  şeklinde konuştu.

- Caminin özellikleri

Selçuklu, Osmanlı ve modern mimari tarzında 35 dönüm alanda hayata geçirilen cami, 36 metre çapında ve yerden 42,5 metre yükseklikteki kubbesiyle Türkiye'nin en büyük kubbeli ibadethanelerinden biri olma özelliğie sahip. Ana kubbenin üzerinde çeşmi bülbül tarzında elde dövme bakırdan yapılacak alem, 7 metrelik boyuyla ön plana çıkacak. Caminin 86,5 metre boyundaki 4 minaresi ise Selimiye Camisi'nin usullerine göre inşa edildi.

İnşaatında 10 bin ton yığma taş kullanılan dev caminin büyük kısmı, oyma yöntemiyle işlendi. Caminin içine devasa taştan oyma hat levha dualar da yerleştirildi.


Geri Dön