19 / 04 / 2024

Akdeniz'de çarpık kentleşme sorunu çözülecek!

Akdeniz'de çarpık kentleşme sorunu çözülecek!

Mersin'in Akdeniz Belediyesi, TOKİ'nin desteğiyle ilçedeki çarpık kentleşmesinin giderilmesinin yanı sıra altyapıdan eğitime kadar birçok sorunun çözülmesine yönelik projeler üretiyor.



İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Mersin'in Akdeniz Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Hamdi Bilge Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve başlar başlamaz öncelikli olarak sorunları anlamaya çalıştığını söyledi.


Belediyede hizmet yönünden önemli bir eksikliğin olduğunu aktaran Aktaş, "Bunun yanında çok borç olduğunu da tespit ettik. Şimdi bir yandan borçları azaltma, diğer yandan eksik olan hizmeti tamamlamaya çalışıyoruz." dedi. 


"Bütün şehir dönüşecek"

Aktaş, ilçenin fotoğrafını çektiklerini ve daha iyi yerlere taşımaya gayret ettiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:


"Esas neşteri şehre vurmamız gerekiyor. Kentsel dönüşüm noktasında ciddi çalışmalarımız olacak. Bunları imkanlar ölçüsünde yapacağız. Bütün şehrimiz dönüşecek ama bu orta ve uzun vadeli bir plan. Önce bir durum tespit edilecek. Muhtemelen bu işe razı olan mahallerimizden başlanabilir. Bozuk olan şey mutlaka dönüşmeli, dönüşecektir. Güzel olan şeyler yapılınca insanlar da bunu görünce daha fazla talep de gelecektir. Yani belediyemiz kentsel dönüşümün lokomotifi olarak yürüyecektir. Uzun soluklu bir iş ama TOKİ'de destek vereceği için başarılı olacaktır." 


"Eğitim bakımından büyük eksiklikler var"

Aktaş, ilçede günümüze kadar çok fazla bir şey yapılmadığını, bundan dolayı kötü bir kent görünümü olduğunu aktardı.


Mersin'de 29 Aralık'ta meydana gelen sel afetinde en çok etkilenen ilçelerden birinin de Akdeniz olduğunu belirten Aktaş, şunları dile getirdi:


"Sel felaketinin yaklaşık yarıya yakını alt yapı ve sağlıksız bir şehirleşme olduğu için bizim ilçemizde gerçekleşti. Bununla ilgili sıkıntıyı tespit ettik, ediyoruz. Vatandaşımıza devletimiz tarafından acil yardımlar yapıldı biz de onları dağıttık. Şimdi alt yapıyla ilgili öncelikli olarak taleplerimiz oldu. Zararla ilgili bunun bir miktar ödeneği gelecek ve sokaklarımıza gireceğiz. Yollarımızı, kaldırımlarımızı, park ve bahçelerimiz ıslah edeceğiz. Ayrıca spor ve gençlik adına çalışmalarımız var. Belediyemize ait olan veya diğer kamu kuruluşlarına ait olan arsalarımızı tespit ediyoruz. Eğitim bakımından büyük eksiklikler var. Milli eğitime arsa üretmeye çalışıyoruz, Bunları yaparken belediyede bir yönetim kadrosu oluşturuyoruz."


AA


Geri Dön