28 / 03 / 2024

Akdeniz'deki 3 katlı riskli bina yıkıldı!

Akdeniz'deki 3 katlı riskli bina yıkıldı!

Akdeniz Belediyesi, zaman içinde ömrünü tamamlayıp çökme riski taşıyan, bu nedenle de halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden, sahipleri tarafından terk edilen binaların kontrollü yıkımı sürüyor.



Akdeniz Belediyesi Fen işleri ekipleri; ‘6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanunun Uygulama Yönetmeliği kapsamında “riskli yapılara’ dâhil olan, önünden her gün binlerce insanın geçtiği, Mahmudiye Mahallesi Zeytinlibahçe Caddesi üzerinde yer alan 3 katlı yapıyı, gerekli yasal prosedürün tamamlanmasıyla kontrollü olarak yıkımını gerçekleştirdi.

Mersin Haber'de yer alan habere göre; yıkım öncesi zabıta ekipleri, emniyet şeridi çekerek caddeyi araç ve yaya trafiğine kapatıp güvenlik önlemi aldı; ardından iş makinesi yardımıyla binanın yıkımına başlandı. Arazözden sıkılan tazyikli su ile de yıkım nedeniyle aşırı toz oluşumu engellendi. Binanın yıkımını gerçekleştiren kepçe operatörü, yan ve arka taraflarda bulunan binalara zarar vermemek için büyük bir titizlik ve gayretle çalışırken, yıkımdan sonra ortaya çıkan tonlarca ağırlıkta moloz ve atık da iş makineleri yardımıyla kamyonlara yüklenip cadde üzerinden kaldırıldı.

Taleplere en kısa sürede yanıt veriliyor


Geri Dön