25 / 04 / 2024

Akdeniz'e dökülen petrolün temizleme çalışmalarına başlandı!

Akdeniz'e dökülen petrolün temizleme çalışmalarına başlandı!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Aksa’nın elektrik santraline ait gemide petrol boşaltımı sırasında meydana gelen kaza sonrası denize yayılan petrolün temizlenme çalışmalarına başlandı. Kirliliğin sahil bölgelerine ulaşmaması için önlemler alınıyo



KKTC’de Aksa elektrik ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından birlikte yürütülen çalışmalar kapsamında 300 işçi temizliğe başladı. Acil müdahale yapılmadığı için geniş bir alana yayılan kirliliğin denize girilen sahil bölgelerine ulaşmaması için gerekli önlemler alınıyor.


KKTC Başbakanı Sibel Siber ile Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar ve beraberindeki heyet acil müdahale planını görüştü. Atıkların denize döküldüğü anda acil müdahale yapılmadığı için kirliliğin çok geniş alana yayıldığını belirleyen Bakanlık heyeti temizlik çalışmaları için 9 ayrı bölgede 300 personelle çalışma başlattı.


Bakanlık koordinasyonunda yürütülecek temizlik çalışmaları için Türkiye’den temizliğe katılacak firmalar Kıbrıs’a yönlendirildi. Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı benzer kazalarda alınacak önlemler konusunda KKTC hükümetine bilgilendirme toplantıları yapacak.  Temizlik çalışmalarında Kıbrıs’a her türlü altyapı ve teknik desteği sağlayacak olan Bakanlık, denizden çıkan atıkların bertarafında da Kıbrıs hükümetine yardımcı olacak.


Geri Dön