19 / 04 / 2024

Akfen Gayrimenkul'e 60 milyon euro kredi!

Akfen Gayrimenkul'e 60 milyon euro kredi!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, bağlı ortaklıklara ait mevcut tüm kredilerin refinansmanında ve yatırımı devam eden projelerin yatırım harcamalarında kullanılmak üzere 60 milyon euroluk kredi sağladı.



Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bağlı ortaklıkları olan Akfen Gayrimenkul Ticaret, Akfen Karaköy Gayrimenkul, Russian Property Investment (RPI) ve Hotel Development Investment BV (HDI) ile Credit Europe Bank ve Fibabanka arasında, bağlı ortaklıklara ait mevcut tüm kredilerin refinansmanında ve yatırımı devam eden projelerin yatırım harcamalarında kullanılmak üzere toplam 60 milyon euroluk kredi sözleşmesi imzalandığını açıkladı. 


Şirket tarafından KAP'a yapılan açıklamada, kredinin iki yılı ana para geri ödemesiz ve 10 yıl vadeli olduğu ifade edildi. 


Açıklamada, bağlı ortaklıklardan Russian Hotel Investment BV, Russian Property Investment BV ve Hotel Development Investment BV ile Credit Europe Bank arasında mevcut tüm kredilerin refmansmanı için de 44 milyon euro tutarında kredi sözleşmesinin imzalandığı kredinin kullanımının, kredi kullanım şartlarının yerine getirilmesini müteakiben önümüzdeki günlerde tamamlanacağı belirtildi. Açıklamada, "Bu durumda şirketimize ait mevcut kredilerin tamamı refinanse edilmiş olacaktır" denildi. 


Dünya




Geri Dön