25 / 04 / 2024

Akfen Holding borsadan ayrıldı!

Akfen Holding borsadan ayrıldı!

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, "Delist yapmamız sadece teknik zorunluluklardan kaynaklanmaktadır. Zaman içerisinde tekrar Borsa İstanbul'a geleceğiz" ifadelerini kullandı.



Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, holdingin Borsa İstanbul'dan çıkmasına ilişkin, "Delist yapmamız sadece teknik zorunluluklardan kaynaklanmaktadır. Zaman içerisinde tekrar Borsa İstanbul'a geleceğiz" ifadelerini kullandı.


Holding açıklamasında görüşlerine yer verilen Akın, Borsa İstanbul'dan çıkmalarının sadece teknik zorunluluklardan kaynaklandığını vurguladı. Holding değerlemesini zorlaştıran inşaat şirketlerini ayırdıktan sonra çok daha sade bir yapıya kavuşacaklarını dile getiren Akın, şunları kaydetti: 


"Sürekli yatırım ve dolayısıyla özkaynak gerektiren şirketler yerine, yatırımlarını büyük ölçüde tamamlamış kar dağıtımı yapan şirketleri holding çatısı altında tutarak zaman içerisinde tekrar Borsa İstanbul'a geleceğiz.


Önümüzdeki yıl yeni yapılanmamızın meyvelerini almaya başlayacağımızı şimdiden görebiliyoruz. Akfen 40. yılında hem yönetim hem gelirleri hem de yatırımları itibarıyla yine dünya yatırımcı şirketlerin ilgi odağı olmaya devam edecek. Geçen yıl enerji şirketimizde gerçekleştirdiğimiz EBRD ortaklığı ve bu yıl beklediğimiz yeni ortaklıklar şirketlerimize yeni ufuklar açacak." 


AA



Haber Yeni Hayat Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Borsa’dan çıkan Akfen Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, daha önce yatırımcıların fiyatları aşağı çektiğinden şikâyet etmişti.


Borsa’da önceki aylarda hisse geri alımı yaparak piyasadaki payları toplayan Akfen Holding dün itibarıyla Borsa İstanbul’dan çıktı. Akfen Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın yaptığı açıklamada yatırımlarını büyük ölçüde tamamlamış kâr dağıtımı yapan şirketleri holding çatısı altında tutacaklarını söyledi. Grup, zaman içerisinde tekrar Borsa İstanbul’a dönmeyi planlıyor.


Akın, holding değerlemesini zorlaştıran inşaat şirketlerini ayırdıktan sonra çok daha sade bir yapıya kavuşacaklarını belirterek, “Önümüzdeki yıl yeni yapılanmamızın meyvelerini almaya başlayacağımızı şimdiden görebiliyoruz.” dedi.


Tahtası işleme kapatıldı

21 Nisan’da borsadan kendi isteğiyle ayrıldığı açıklanan şirketin pay sırası dün işleme kapatıldı. Açıklamada şirketin ihraç belgesinin onaylanmasının ardından işlemlerin durdurulacağı söylenmişti. Geçen hafta Borsa İstanbul’dan KAP’a yapılan açıklamada, Akfen’in borsadan çıkış sürecinin şu şekilde işleyeceği belirtilmişti: “İhraç belgesinin Kurul tarafından onaylandığı Borsamızca öğrenildiğinde (KAP’ta duyurulması ve/veya belgenin Borsamıza ulaştırılması sonucunda) şirketin işlem sırası kapatılacak, şirket payları, işlem sırası kapatıldığında mevcut bulunduğu BIST endeksleri kapsamından çıkarılacak, MKK sürecinin tamamlanmasının ardından Borsamız tarafından KAP’ta yapılacak duyuruyu izleyen ilk iş gününden itibaren, şirket payları Borsa kotundan çıkarılacaktır.”


‘Yatırımcı fiyatları aşağı düşürdü’

Hamdi Akın, daha önce hisselerinin fiyatının beklendiği gibi seyretmediğini söylemiş ve eklemişti: “Halbuki biz yeni yatırımlar yapıyorduk ve yeni varlıklar almıştık. Baktık ki yatırımcı fiyatı biraz daha aşağı düşürdü; bunu böyle görünce şirketimizi en iyi tanıyan biz olduğumuz için ‘Bu şirketin değeri bu değildir’ dedik ve geri alıma başladık.”


Yerli firmalar, Borsa İstanbul’dan ayrılıyor. Uyum Market de Akfen gibi Borsa’dan çıktı. Medya ve sermayeye baskıların arttığı 2014’ten itibaren Borsa’dan çıkmak isteyen şirketler SPK önünde sıraya girdi. Alternatif Yatırım Ortaklığı AŞ, Türk Demirdöküm, Eczacıbaşı Yapı, POAŞ (OMW) ve Mutlu Akü bunlardan sadece birkaçı.


Yeni Hayat


Geri Dön