26 / 04 / 2024

Akfen Holding'de Selim Akın dönemi!

Akfen Holding'de Selim Akın dönemi!

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Selim Akın, aynı zamanda Akfen Holding'in yeni CEO'su oldu..



TÜRKİYE'NİN önde gelen yatırım gruplarından Akfen Holding'in üst yönetiminde görev değişimi yaşandı. Akfen Holding Yönetim Kurulu'nun 6 Ocak tarihli kararı ile Grubun CEO'luğunu yürüten İbrahim Süha Güçsav'ın emeklilik dolayısıyla ayrılması kabul edildi. Para’da yer alan habere göre; Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Selim Akın, aynı zamanda Akfen Holding'in yeni CEO'su oldu. Güçsav, Akfen Holding'in Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı olarak görev yapacak.

Yeni CEO Akın, yeni dönemde de yatırımlara devam edeceklerinin mesajını verdi. 2018 ile 2019 içinde 6.8 milyar TL yatırımla 5 bin 523 kişiye ilave istihdam sağladıklarını ifade eden Akın, "Kurulduğumuz 44 yıldan bu yana her dönemde yatırımlarımıza aralıksız devam ediyoruz. 2020'de altyapı projelerine yatırım yapmaya devam edeceğiz. Fırsat gördüğümüz yeni alanlarda da yatırım yapmayı amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

 2006'da İngiltere'nin Surrey Üniversitesi işletme Bölümü'nden mezun olan Akın, Türkiye'ye döndükten sonra iş hayatına Akfen Holding Muhasebe Departmanı'nda başladı. Daha sonra Proje Geliştirme ve Finansman Departmanları'nda görev yaptı. Görev aldığı başlıca projeler, Araç Muayene istasyonlarının özelleştirilmesi ve finansmanı, Mersin Limanı'nın özelleştirilmesi ve finansmanı, Holding'in halka arz ve tahvil ihracı oldu. Akın halen Akfen Altyapı Holding ve Akfen İnşaat ve Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili.
 


Geri Dön