28 / 03 / 2024

AKG Gazbeton, Çevre Dostu Binalar Konseyi'ne üye oldu

AKG Gazbeton, Çevre Dostu Binalar Konseyi'ne üye oldu

AKG Gazbeton, "yapı sektörünün sürdürülebilir gelişmesine katkı sağlama" misyonu ile kurulan ve bu amaçla faaliyetler sürdüren Çevre Dostu Binalar Konseyi'ne (ÇEDBİK) üye oldu



AKG Gazbeton, ÇEDBİK amaçları doğrultusunda Türkiye'de mevcut yapı ve yerleşimlerin, sürdürülebilir gelişme ilkelerine uygun olarak dönüştürülmesine, yeni yapı ve yerleşimlerin bu ilkeler ışığında tasarlanıp uygulanmasına destek verecek. AKG Gazbeton ayrıca ürünlerinin bu amaçla kullanılmasını teşvik edecek.

ÇEDBİK üyeliği ile ilgili bir değerlendirme yapan AKG Gazbeton Yönetim Kurulu Üyesi Levent Akgerman, " AKG Gazbeton, gerek ürünleri gerekse üretim süreci ile çevre dostu bir anlayışla faaliyet gösteren bir firmadır. Üretim sürecinde oluşan atıkları yeniden değerlendirerek hammadde ve enerji tasarrufu sağlayan AKG Gazbeton, çevre mevzuatlarına tümüyle uyan bir firmadır. Sürekli ölçümlemeler yaparak, iyileştirmeler yönünde hassasiyetini istikrarlı olarak korumaktır. Bu anlayışımızı ÇEDBİK üyeliği ile pekiştirmek bizleri ayrıca mutlu etmiştir" dedi.

Üretimiyle gelecek nesillere yaşanabilir ekolojik dengeler bırakmayı amaç edinen AKG Gazbeton, başta enerji tasarrufuna katkısı olmak üzere ürün özellikleri nedeni ile uluslararası "Yeşil Bina" projelerinde kullanılmaya başlandı.


Geri Dön