19 / 03 / 2024

AKG Gazbeton, depreme karşı yüzde 15 hafiflik sağlıyor!

AKG Gazbeton, depreme karşı yüzde 15 hafiflik sağlıyor!

Türkiye gazbeton üretiminde sektörünün lider firmalarından AKG Gazbeton, sağlam ve hafif ürünleri sayesinde binalardaki yükleri azaltarak deprem güvenliğini en üst seviyeye taşıyor.



Türkiye gazbeton üretiminde sektörünün lider firmalarından AKG Gazbeton, sağlam ve hafif ürünleri sayesinde binalardaki yükleri azaltarak deprem güvenliğini en üst seviyeye taşıyor. ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından yapılan araştırma verilerine göre gazbetonun yapı malzemesi sektöründeki ikame ürünlerle mukayese edildiğinde bina yükünü hafiflettiği, depremin yıkıcı etkilerini en aza indirgediği ortaya çıkıyor.


Türkiye gazbeton üretiminde sektörünün lider firmalarından AKG Gazbeton ürünleri ile yapı malzemesi sektöründeki ikame ürünlerle inşa edilen binalar mukayese edildiğinde, gazbetonla inşa edilen bir binanın, bina yükünü %15 oranında hafiflettiği tespit edildi.


Hafiflik kadar önemli diğer bir konu da, deprem kuvvetlerine karşı gazbetonun gösterdiği direnç. Yapılan araştırmada, gazbeton ile inşa edilen binaların muadil ürünler kullanılan binalara oranla deprem kuvvetlerine göre % 15 daha direnç gösterdiği belirlendi. Bu özelliği ile gazbeton, yapı sektöründeki diğer ürünler arasından öne çıkarak, tercih nedeni oluyor.


Nüfusunun %92'lik bölümü, 1. ve 2. derece deprem kuşağı üzerinde kurulmuş kentsel alanlarda yaşayan ve yüzölçümünün %90'ı deprem kuşağında bulunan ülkemizde, deprem güvenliğinin sağlanması konusundaki çalışmalara akademik çevrelerde de büyük önem veriliyor.


Türkiye’deki yapı stokunun büyük bir bölümünün deprem açısından riskli yapılar olduğu değerlendirildiğinde, AKG Gazbeton ürünleri, güvenli yaşam için ideal yapı malzemesi olarak ortaya çıkıyor.


“Depreme karşı güvencemiz hafiflik”


AKG Gazbeton ürünlerinin AVM'lerde, hastanelerde, okullarda ve endüstriyel tesislerde özellikle tercih edildiğinin altını çizen AKG Gazbeton Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Sırrı Güvenç, “AKG Gazbeton olarak akademik çalışmaların, özel sektör tarafından desteklenmesine, üretici firmaların ARGE konusundaki faaliyetlerine referans oluşturuyoruz. Bu kapsamda AKG Gazbeton İşletmeleri ürünlerinin sağlamlıktan taviz vermeden, daha da hafiflemesini sağlayan çalışmalara imza atıyoruz. ODTÜ ile yaptığımız deneyler ve uzun süren detaylı araştırmalar sonucunda AKG Gazbeton İşletmeleri olarak “depreme karşı içiniz rahat olsun” diyoruz çünkü güvencemiz hafiflik. Deprem kuşağında yer alan ülkemizde depremin yıkıcı etkilerini tekrar yaşamamak adına gazbeton kullanılmasını özellikle tavsiye ediyoruz. Çok katlı yapılardan oluşan kentsel dönüşüm projelerinin hızla arttığı ülkemizde, yapı malzemesi seçiminde ön plana çıkacak kriterlerin başında “deprem güvenliği” geliyor. Güvenli yaşam için ideal yapı malzemesi olan gazbeton, yapıların proje aşamasından itibaren, betonarme ve temel yapım maliyetlerinde ciddi tasarruf sağlıyor,” dedi.





Geri Dön