19 / 03 / 2024

AKG Gazbeton, gayrimenkul pazarında öne çıkıyor!

AKG Gazbeton, gayrimenkul pazarında öne çıkıyor!

AKG Gazbeton, başlatılan konut kampanyaları ve düşürülen kredi faizleriyle canlanan gayrimenkul pazarında sağlam ve hafif ürünleriyle öne çıkıyor. Canlılıkla birlikte artan talep, AKG Gazbeton ürünlerine duyulan ilgiyi de arttırıyor.



GYODER ve Emlak Konut GYO tarafından başlatılan konut kampanyaları ve bankaların kredi faizlerini düşürmesi sonucu konuta yapılan yatırımın artması, proje geliştiriciler için güvenli ve sağlam yapı malzemesi ihtiyacını ortaya çıkarıyor. Bu ihtiyacı karşılamak için öne çıkan AKG Gazbeton ürünleri, ülkemizin ve dünyanın önde gelen konut projelerinde güvenle kullanılıyor.


Sektörde yaşanan hareketliliğin yıl sonuna kadar devam etmesini beklediklerini belirten AKG Gazbeton İşletmeleri Genel Müdürü Ali Şükrü Kahyaoğlu, AKG Gazbeton ürünlerinin sektörün ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir yeri olduğuna dikkat çekti. Hem konut sahibi olacaklar hem de inşaat firmaları açısından gazbeton tercihinin artacağını öngördüklerini belirten Kahyaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Ağustos ayında başlayan konut kampanyalarının yanı sıra ilk kez ev sahibi olacakların açacakları konut hesabına sağlanacak devlet katkısı, binalarda ısı yalıtımının sağlanmasının devlet tarafından zorunlu hale getirilmesi ile birlikte gazbeton kullanılan inşaatlara olan talebin artacağını düşünüyoruz. Çünkü gazbeton, sahip olduğu yalıtım özelliğiyle ısıtma ve soğutma giderlerinde %50’ye varan enerji verimliliği sağlıyor. Ayrıca gazbetonun kolay uygulanabilen bir malzeme olması ile inşaatlar hızla tamamlanıyor."


Bu yılın başında yaptığı açıklamada 2016 yılında konutun yatırım aracı olarak değerinin artacağını öngören Kahyaoğlu, ülkenin geçmiş aylarda yaşadığı tüm sıkıntılı süreçlere rağmen, alınan kararlar ve atılan önemli adımlarla sağlanan istikrar sayesinde, konut projelerine olan talebin artmaya devam ettiğini söyledi. Kahyaoğlu, konu hakkında şunları ifade etti: "Tüm bunları göz önüne aldığımızda sektördeki canlılık yıl sonuna kadar devam edecek. Sektörde yaşanan bu canlılıkla henüz konut sahibi olamamış vatandaşların kira yükünden kurtularak konut sahibi olmasını ve bu konutlarda nitelikli yapı malzemeleri kullanılmasına duyulan ihtiyacı önemsiyoruz. Bu nedenle yalıtım değerleri daha da iyileştirilen AKG Gazbeton ürünleri ile inşa edilen projelerin hızla tamamlanmasını ve vatandaşın konutuna bir an evvel kavuşmasını sağlamalıyız. AKG Gazbeton olarak bu süreçte üzerimize düşeni yapmaya hazırız."


AKG Gazbeton, konutlarda yangın güvenliğine önemli katkı sağlayan, temel ve betonarme maliyetlerinde maliyet avantajı getiren, her yıl 100 binden fazla konuta yapı malzemesi tedarik eden bir firma olarak öne çıkıyor. İstanbul Sanayi Odasının İkinci 500 büyük şirket listesinde bu sene, 84 basamak birden ilerleyen AKG Gazbeton, Türkiye sıralamasındaki istikrarlı yükselişini sürdürüyor.



Geri Dön