27 / 04 / 2024

AKG Gazbeton Yapı 2009 İstanbul fuarında

AKG Gazbeton Yapı 2009 İstanbul fuarında

Türkiye'nin en büyük gazbeton üreticilerinden AKG Gazbeton, Yapı İstanbul 2009 Fuarı'nda geniş ürün yelpazesi ile sektör temsilcileriyle buluşuyor.



 AKG Gazbeton fuarda "Eksi Maliyet Artı Tasarruf" sloganı ile ürünün maliyet avantajına, tasarruf sağlayan özelliklerine ve çevreci yaklaşımına vurgu yapacak.

AKG Gazbeton'nun, uygulama kolaylıkları ve depreme dayanıklılık gibi temel özelliklerinin yanı sıra binalarda enerji tasarrufu sağlayarak ısıtma ve soğutma maliyetlerini minimuma indirmesiyle tanınan "çevre dostu" gazbeton duvar örgü malzemeleri Yapı İstanbul 2009 Fuarı'nda. AKG Gazbeton, 6-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan fuarda ürünlerinin özelliklerini sektör temsilcilerine yakından tanıtma imkânı bulacak. AKG Gazbeton, fuar süresince bilimsel araştırmalardan yola çıkarak hazırladığı "Eksi Maliyet, Artı Tasarruf" konsepti ile gazbetonun sağladığı avantajlara dikkat çekecek.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından yapılan araştırmalar gazbetonun temel özelliklerinden dolayı binaların inşaat aşamasındaki maliyetlerini önemli ölçüde düşürdüğünü ortaya koymaktadır. Gazbetonun bina statik tasarımına ve maliyetine olan etkilerini ortaya koyan araştırmaya göre Gazbeton bina betonarme maliyetlerini yüzde 8, temel maliyetlerini ise yüzde 22'ye kadar düşürülebilmektedir.

Taşıma, montaj ve uygulama kolaylığı, kayıplarının az olması ve istenen ölçülere pratik olarak adapte edilebilmesi gibi özellikleri nedeniyle gazbeton, inşaatların hızla tamamlanmasını sağlayarak yapım aşamasında zaman tasarrufu da sağlar. Hızla tamamlanan binalar ürün ve işçilik maliyetlerini de aşağıya çekerek, maliyet avantajına katkıda bulunur. 

Gazbeton ürünleri yapı tamamlandıktan sonra sağladığı yalıtım özellikleri ile de kullanıcılara avantajlar yaratmaya devam eder. Gazbeton, mekanlarda ısıtma ve soğutma maliyetlerini önemli ölçüde düşürerek, ilave bir yalıtıma ihtiyaç duymaksızın yıllık ısı maliyetlerini de yüzde 59'a kadar azaltır. En hafif duvar örgü malzemesi olarak kabul edilen Gazbeton'un en önemli özelliklerinden bir ise deprem güvenliğidir. Binaları hafifleten yapı malzemesi depremin yıkıcı etkilerini azaltarak güvenli bir yapının temel taşını oluşturmaktadır.


AKG Gazbeton dört gün sürecek olan Yapı İstanbul 2009 Fuarı'nda salon 6 da, 6220 numaralı stantta yer alacak.


 


Geri Dön