26 / 04 / 2024

Akgedik TOKİ son başvuru tarihi 30 Haziran!

Akgedik TOKİ son başvuru tarihi 30 Haziran!

Yunusemre Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle Akgedik'e yapılacak 1150 konut için başlatılan başvurular için son 3 güne girildi. Şu ana kadar 2+1 için 2 bin 700,3+1 için ise 2 bin 750 kişinin başvurusu onaylandı.



Yunusemre Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılacak 5 bin 500 konutun ilk etabı olan bin 150 konut için 1 Haziran'da başlatılan ön müracaatlar için son 4 güne girildi. Akgedik'de yapılacak konutlar için geride kalan 25 günde toplam 1 1 bine yakın vatandaşın Beyaz Masa biriminden evrak aldığı açıklandı. 


Ancak bu vatandaşlardan 2+1 için 2 bin 700'ü , 3+1 için ise 2 bin 750'sinin başvurusunun kabul edildiği bildirildi. Başvuruların 30 Haziran'da sona ereceğini daha önce açıklayan belediye, çalışanların maaş tarihleri nedeniyle son başvuru tarihini uzatmak için TOKİ'yle görüşmelerini sürdürüyor. 


TOKİ'YE BAŞVÜRÜ YAPACAKLAR İÇİN KISA BİLGİLER 

30 Haziran tarihine kadar 2+1 konut alıcılarından başvuru bedeli olarak 1.000.-TL (BinTL), 3+1 konut alıcılarından ise 2.000.TL (İkibinTL) tahsil edilecek.Belediyece yeterli talep sağlandığı takdirde, yapılan ihale sonucunda ihale bedeline göre her bir konut için ayrı ayrı hesaplanarak belirlenecek şerefiyeli konut satış fiyatları belediyeye bildirilerek, bu fiyatlar üzerinden hak sahipleri ile gayrimenkul satış sözleşmesi imzalanacak. Konut alıcılarının belirlenen şartlara haiz ve belgelerini tamamlayan kişilerden belirlenmesi ise Yunusemre Belediye'si yükümlülüğünde olacak. Başvuru sahipleri, başvuru belgelerini Belediye'ye ibraz ederek, Başvuru Formu ve Satın Alma Taahhütnamesini doldurarak, Belediyeden alacakları onay ile bankaya başvuruda bulunabilecekler. 



Manisa Hayat Gazetesi


Geri Dön