18 / 04 / 2024

Akif Ekici kimdir?

Akif Ekici kimdir?

CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akif Ekici kimdir? Akif Ekici, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akif Ekici'nin biyografisi...



Akif Ekici kimdir?

Akif Ekici, 1955 yılında Gaziantep'te doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nde başladığı yüksek öğrenimini yarıda bırakarak, 1977 yılında iş hayatına atıldı. 


1983 yılında tekstil sektörünün boya ve terbiye kolunda sanayiciliğe adım attı. Boyaş Boya ve Kimya Sanayiyi kurdu, halen Boyas Boya’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir. 23. Dönem CHP Gaziantep Milletvekilliği , KİT Komisyon Üyeliği, CHP Grup Yönetim Kurul Üyeliği yaptı. Görev Yaptığı Kurumlar Yaşamı boyunca kendini Gaziantep’in tanıtımına ve gelişimine adayan Akif Ekici, bu konuda verilmiş hiçbir görevi geri çevirmedi. Ekici, bu amaç uğrunda bir çok sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütünde başarıyla görev yaptı. 


Siyaset dünyasında da aktif rol alan Akif Ekici, SODEP'in kurucu üyelerinden olup ilçe yönetim kurulu üyeliği de yapmıştır. SHP-SODEP birleşmesinde yönetim kurulu üyeliği, CHP ve SHP'de il başkan yardımcılığı yapan Ekici, CHP, SODEP ve SHP'de kurultay delegeliklerinde bulunmuştur. 


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 1999–2004 yılları arasında Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği – Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği Şehitkamil Belediyesi, 1999–2004 Şehitkamil Belediyesi Meclis üyeliği, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GOSB), 1999–2004 yılları arasında Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı görevini yürüttü. 2002–2004 yılları arasında Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu ( OSBÜK ) Kurucular Kurulu Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. 1996-2003 yılları arasında Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeliği, 1999–2003 yılları arasında Gaziantep Sanayi Odası Meclis Üyeliği ve GSO Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini birlikte yürüttü. Gaziantep Serbest Bölgesi Kurucusu ve İşleticisi A.Ş. (GASBAŞ), 1998-2000 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği yaptı. Gaziantep Organize Sanayici İşadamları Derneği (GOSİAD), 1994-1999 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu Gaziantep Spor Yönetim Kurulu Üyeliği ve Gaziantep Spor Kulübü Basın sözcülüğü ile halkla ilişkiler görevinde bulundu. 


Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde; Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi’ nin kurulması, Organize Sanayi Atıksu Arıtma Tesisi’nin yapımında öncülük yaptı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi için büyük önem taşıyan Kara Konteynır İndirme Terminali projesinin tamamlanması, Organize Gıda ve Tekstil Laboratuarı’ nın kurulması, Organize Meslek Yüksek Okulu’nun temelinin atılması, Organize Sağlık Ocağı’nın hizmete açılması gibi projelerini hayata geçirerek bugün örnek gösterilen Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nin bugünlere gelmesinde önemli katkıları oldu. 


Akif Ekici, Evli ve 4 çocuk babasıdır.




Geri Dön