27 / 04 / 2024

Neşe Can Çekici kimdir?

Neşe Can Çekici kimdir?

Yeşil GYO Yönetim Kurulu Üyeliği görevinden 30 Mayıs 2014 Cuma günü itibariyle ayrılan Neşe Can Çekici kimdir? Yeşil GYO eski Yönetim Kurulu Üyesi Çekici daha önce hangi firmalarda çalıştı? İşte Neşe Can Çekici'nin özgeçmişi...



Neşe Can Çekici kimdir?

 

Neşe Can Çekici, Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü mezunudur. İstanbul Üniversitesi’nde Para/Banka Anabilim Dalında Yüksek Lisans eğitiminin ardından, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme İktisadi Enstitüsü İşletmecilik İhtisasını da yaparak akademik kariyerini tamamlamıştır. Türkiye'nin önde gelen holdinglerinde yedi yıl boyunca yöneticilik görevlerinde bulunduktan sonra 1995 yılında gayrimenkul sektörüne adım atan ve bugüne değin farklı bir çok projede imzası bulunan Neşecan ÇEKİCİ, Epos Gayrimenkul Danışmanlık ve Değerleme A.Ş’ nin kurucusu ve yönetici ortağıdır. Türkiye genelinde ve uluslar arası platformda çeşitli kuruluşlara Değerleme, Gayrimenkul Geliştirme ve  Danışmanlık alanlarında hizmet vermektedir. ÇEKİCİ, Uluslararası Emlak Federasyonu (FIABCI) Türkiye Bölümü 2. Başkanlığı görevinde bulunmuştur. 


Halen mesleki amaçlı sivil  toplum örgütlerinde aktif olarak görev yapan ÇEKİCİ, aynı zamanda birçok üniversitenin lisans ve yüksek lisans programlarında sektör öğretim görevlisi olarak ders vermektedir. 


Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) bünyesinde Türkiye’de kadın girişimciliğini geliştirmek, ekonomik ve sosyal yaşamda kadının konumunu güçlendirmek amacıyla düzenlenen eğitimlerde görev almaktadır. Bunların yanı sıra ULI, AI gibi mesleki örgütlerde üyelikleri bulunmaktadır. Sektörle ilgili birçok araştırma ve makalesi olan ÇEKİCİ’nin, ayrıca İşletmelerde Uzun Dönemli Stratejik Planlama konulu bir derlemesi, Menkulleştirme (Securitization) konulu yüksek lisans tezi bulunmaktadır. ÇEKİCİ, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Değerleme Uzmanlığı Lisansı’na sahiptir. Ayrıca American Appraisal Instıtute’un gayrimenkul değerleme uzmanlıği konusundaki Türkiye’de yapılmış olan eğitim modüllerini tamamlayarak söz konusu kurumdan sertifika almıştır. 2011-2013 döneminde Lisanslı Değerleme Şirketleri Birliği Derneği (LideBİR)’ nde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde 

bulunmuştur. 


Halen GYODER Yönetim Kurulu Üyesi olan Neşecan ÇEKİCİ, mesleki ve akademik çalışmaları, sektördeki etik, sofistike görüşleri ve sektörü en iyi şekilde temsil etmesi dikkate alınarak, 2009 Ocak ayında Ekonomi ve İş Dünyası Dergisi Ekonometri’nin "Geleneksel Hizmet Ödülleri" nden olan “Yılın Gayrimenkul Danışmanı” ödülüne layık görülmüştür.


Geri Dön