25 / 04 / 2024

Akif Hamzaçebi Üsküdar'da 2B ile ilgili konuştu!

Akif Hamzaçebi Üsküdar'da 2B ile ilgili konuştu!

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi 'Konu İstanbul'da gökdelen dikmek olursa, hiç bir sorun yok. Gökdelen imarı, ruhsatı almak isteyen, gidiyor alıyor belediyeden. Belediye vermiyorsa TOKİ veriyor' dedi.



CHP Grup Başkanvekili Akif  Hamzaçebi, Üsküdar'da bir düğün salonunda, 2B alanlarıyla ilgili düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 20 yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda, istanbul'un nüfusunun 8,5 milyon olduğunu, şimdi ise ikiye katlanarak, 15 milyonu geçtiğini söyledi. 


Gerek Başbakanın, gerekse AK Partili belediye başkanlarının her tarafta yaptıkları hizmetleri anlattıklarını kaydeden Hamzaçebi, "Fakat 20 yıl sonra biz hala Yavuztürk Mahallesi'ndc tapu sorununu konuşuyorsak, 2B sorununu, hisseli tapuları, imar planlarını, bunları konuşuyorsak, demek ki 20 yılda Yavuztıirk'ün en temel sorununda bir adım dahi atılmamıştır" değerlendirmesinde bulundu. 


Devletin mülkiyetten doğduğunu, bir devlette eğer vatandaşlar tapu ve imar sorunu yaşıyorsa ortada devlet adına yapılan bir şeyin olmadığını söyleyen Hamzaçebi, devletin en temel görevinin, vatandaşın başını soktuğu evin, imar ve tapu problemini çözmek olduğunu kaydetti. 


CHP olarak bu sorunu çözmek için yola çıktıklarını bildiren Hamzaçebi, Üsküdar'da, Beykoz'da, Çekmeköy'de, Ümraniye'de, Sultanbeyli'de, Avrupa Yakası'nda, Sultangazi'de, Anadolu'da tam 68 ilde 2/B meselesinin bulunduğunu, bunun Türkiye'nin sorunu olduğunu vurguladı. 


Hamzaçebi, şöyle devam etti: "2011 seçimlerinden önce Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Sultanbeyli'de '2B'yi nasıl çözeriz' onun açıklamasını yaptı. Seçimler yapıldı, Parlamento açıldı, 2/B kanun teklifimizi TBMM'ye verdik. Hükümet bizden sonra adım attı. Baktı ki Cumhuriyet Halk Partisi bu konuyu işliyor çözecek, onlar da harekete geçti. Harekete geçti ama Kadıköy'de Bağdat Caddesi üzerindeki o bilboardlarda, 2B afişleri dönüyordu. Kadıköy'de 2B'nin olmadığı Bağdat Caddesi'nde zenginlerin oturduğu yerde, '2B sorununu çözeceğiz' diyorlardı. Bunların 2B'den haberi yok. Biz o zaman, 'sorunu çözeceğiz ve emlak vergi değeri üzerinden vatandaşa vereceğiz' dedik. Çünkü daha fazlasını ödemeye onun gücü yok dedik." 


Flashaber


Geri Dön