20 / 04 / 2024

Akif Özkaldı: Kuzey Kıbrıs'a su götürecek proje 2014 yazında tamamlanacak!

Akif Özkaldı: Kuzey Kıbrıs'a su götürecek proje 2014 yazında tamamlanacak!

KKTC Su Temin Projesi'nin yakın zamanda biteceğinin müjdesini veren Özkaldı; '5 aşamadan oluşan bu dev projeyi bütün kademeleri ile beraber 7 Mart 2014 tarihinde Alaköprü Barajı ve Geçitköy Barajı'nı tamamlayacağız...



Devlet Su İşleri'nde (DSİ) 2014 yılının 'Kalkınmada Hizmet Yılı' olarak ilan edildiğini ifade eden DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, 'Bu bağlamda 2014 yılı, DSİ Genel Müdürlüğü'nün 60. kuruluş yılı olmakla birlikte, çok önemli projelerinin tamamlanacağı, son derece önemli bir yıldır. 'Asrın Projesi' diye ifade ettiğimiz ve dünyada daha önce denenmemiş bir sistemi uyguladığımız 'KKTC Su Temin Projesi', 'Mega Proje' olarak nitelendirdiğimiz GÖL-SU '1000 Günde 1000 Gölet' ve Sulama Projesi, Şanlıurfa Suruç Tüneli, Gerede İçme Suyu Projesi gibi son derece önemli projeleri 2014 yılı içinde tamamlayarak milletimizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz' dedi.


BARAJLAR 7 MART'TA TAMAM


KKTC Su Temin Projesi'nin yakın zamanda biteceğinin müjdesini veren Özkaldı; '5 aşamadan oluşan bu dev projeyi bütün kademeleri ile beraber 7 Mart 2014 tarihinde Alaköprü Barajı ve Geçitköy Barajı'nı tamamlayacağız. Türkiye tarafı kara yapıları, KKTC tarafı kara yapıları, deniz geçişi KKTC arıtma tesisi ve dağıtım hattı 1. Kısım ( Geçitköy Terfi Merkezi-Arıtma Tesisi Lefkoşa Arası) inşaatlarını ise 2014 yılı ortasında tamamlayacak ve Lefkoşa'ya suyu ileteceğiz' diye konuştu.


Dev su tünelleri


Bolu'da inşa edilen Gerede Tüneli ve Şanlıurfa'da inşa edilen Suruç Tüneli'nden bahseden Özkaldı; '2014 yılı içinde tünel projelerimizden Gerede Tüneli ve Suruç Tüneli'nde mutlu sona ulaşmayı hedefliyoruz. Suruç Tüneli, 17 bin 185 metre uzunluğunda, 7,8 metre kazı çapında, 7 metre iç çapında olan dünyadaki sayılı tünellerden birisidir. Şubat ayının sonunda veya Mart ayının başında suyu bırakmak hedefimizdir. Gerede Tüneli ise Türkiye'nin 31 bin 592 m'lik 4,5 metre çapındaki en uzun tünellerinden biridir. Bu 2 projede zorluklar yaşamamıza, beklenmedik sıkıntılarla karşılaşmamıza rağmen bu önemli projelerin 2014 yılı içinde büyük bölümünü tamamlamak bizlere mutluluk verecektir' dedi.


Yeni Şafak Gazetesi 


Geri Dön