28 / 03 / 2024

Kuzey Kıbrıs’a yatırım yapmanın avantajları nedir?

Kuzey Kıbrıs’a yatırım yapmanın avantajları nedir?

Kıbrıs, 9 bin 251 kilometrekare alana sahip Akdeniz’in üçüncü büyük adasıdır. Peki Kuzey Kıbrıs’a neden yatırım yapmalısınız? 




Kıbrıs, 9 bin 251 kilometrekare alana sahip Akdeniz’in üçüncü büyük adası. Kıbrıs adası, Orta Doğu ve Avrupa arasında köprü görevi gördüğü için, stratejik olarak önemli bir konumda. Kuzey Kıbrıs, iki toplum arasında gerçekleşen iç savaştan sonra 1974 yılından bu yana Güney Kıbrıs’tan bağımsız bir devlettir. Kuzey Kıbrıs Avrupa birliğinde olmadığı için, Güney Kıbrıs gibi hayat pahalılığı etkisi altında kalmamıştır ve fırsatlar cenneti.

Kuzey Kıbrısta turizm ve emlak sektörü, özellikle Yunanistandaki ekonomik krizden sonra giderek daha önemli bir hale geldi. Birçok yatırımcı da bugünlerde Kuzey Kıbrıs’a yatırım yapmayı tercih ediyor. 


Neden Kuzey Kıbrıs’a yatırım yapmalısınız? 

Kuzey Kıbrıs’da gayrımenkul satış ve kirlamaları İngiliz Sterlini üzerinden yapılıyor. Bu durum, Kuzey Kıbrıs’tan gayrimenkul alırken ve kiralarken yatırımınızı hem kur (Türk Lirası bazında) hemde enflasyona karşı koruyor. Kuzey Kıbrıs’ta benzinin litre fiyatı 5,40 TL.  Bu durum yaşam maliyetlerini de düşürdü. Resmi dil Türkçedir, fakat neredeyse tüm Kıbrıslılar İngilizce de konuşuyor.

UNDP’nin raporuna göre, adada eğitime büyük bir önem veriliyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yüzde 96’sı zorunlu 12 yıllık eğitimini tamamladı. Ayrıca özel kolejler de çok yaygındır ve Türkiye’deki özel okul fiyatlarının neredeyse beşde biri oranında.

Kuzey Kıbrısta yatırımın artma sebebi, adadaki üniversitelerde okuyan öğrenci sayısının hızla artması. Kuzey Kıbrıs’ta satın alınan yatırım amaçlı konutların neredeyse tamamı üniversite öğrencilerine kiralanıyor. Genel olarak, gayrimenkulun yaşı ve mobilyalara bağlı olarak, mülk kiralama ücretleri aylık 1000-5000 TL civarında.

Yeni gelişmekte olan İskele Long Beach bölgesi ise, günlük kiralamalarda en çok rağbet gören bölgeler arasında. Düşük maliyet ve hızla gelişen gayrımenkül sektöründen dolayı, bir çok turistin gözdesi haline gelDİ. Tüm yabancı yatırımcılar yüksek kira getirisinden dolayı bölgedeki yepyeni projelerimizi tercih ediyor.

Kuzey Kıbrıs Gazimağusa ve İskele şehirlerinde  dairelerin satış fiyatları metrekare başına 400-450 sterlin. Bu bölgelerde  yatırım için alınabilecek daireler yaklaşık 25.000-30.000 sterlinden başlıyor ve günlük kira bedelleri 35 sterlinden başlıyor.Yatırımınızın geri dönüşü 7- 10 sene içinde olacak. Bu örnekler bizlere Kuzey Kıbrıs’a yapılan yatırımın çok karlı bir karar olduğunu gösteriyor.
 
 


Kuzey Kıbrıs’ta Yatırım


Kuzey Kıbrıs’taki yüksek işletme kalitesi sebebiyle doğrudan yatırım dışında, farklı yatırım olanaklarınız da olacak. Örneğin inşaat ortaklığı , yap sat daireler gibi bir çok seçeneğiniz mevcut Kuzey Kıbrıs’ın küçük fakat hızla büyüyen ekonomisi sayesinde, yerli ve yabancı yatırımcılar için fırsatlar çok fazla.


Kuzey Kıbrıs Gazimagusa ve İskele Long Beach Bölgesinde Yatırımın Avantajları nelerdir?


İskele bölgesi , Kuzey Kıbrısın en genç ve en hızla gelişen yeni şehridir. Bir liman ve üniversite kenti olan Gazimağusa’ ya 10 dakika mesafede. Long Beach İskele bölgesi muhteşem sahil şeridi ile yerli ve yabancı halkın göz bebeği haline geldi. Kuzey Kıbrıs İskele Long beach bölgesinde daire sahibi olmak da çok kolay. Yüzde 30 Peşinat ve vade farksız 48 aya kadar ödeme seçenekli daireler mevcut. Üstelik bu dairelere kira garantisi seçeneği ile sahip olunabiliyor.

Mağusada yer alan Doğu Akdeniz üniversitenin 15.000 öğrencisi bulunmaktadır ve bu nedenle yatırım cenneti olarak tanımlanabilir. 
 
Kuzey Kıbrıs, suç oranının çok düşük olduğu bir ada. Tüm Türk bankalarının Kuzey Kıbrıs’ta şubeleri vardır ve birçok banka da yabancılara ipotek karşılığı kredi imkanı sağlıyor. Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi tüm adanın en yeni ve en ileri teknolojiye sahip hastanesidir ve SSK’lı tüm  Türkiye vatandaşlarının ücretsiz tedavi hakkı vard.
Gece hayatı sevenler için Girne ve Gazimağusa’da çok sayıda  bar ve disko bulunuyor. Kuzey Kıbrıs dünyanın 3. En büyük casino ülkesi. Adanın en güzel 5 yıldızlı otelleri Gazimagusa ve İskele bölgesinde bulunuyor. Kendi kültürünüzle çok benzerlikler bulabileceğiniz çok kültürlü bir topluluğa sahip küçük bir adadır Kıbrıs.

-Kıbrıs’a yapılan yatırımın geri dönüşü bölgesine gore 8-12 yıl arasında.
-Kuzey Kıbrıs’taki yatırımcıların 10 yıla kadar ipotek alma imkanı var. 
-Yıllık yüzde 10’a varan kira geliri mevcut.
-Emlak vergisi 1 TL / metrekare / yıl
-Kuzey Kıbrıs’taki yatırımcılar için oturma izni imkanı var.
-Kuzey Kıbrıs’ta tüm yıl boyunca hakim olan ılıman iklim yılın 330 gününü güneşli geçirmeniz demek.
-Kuzey Kıbrıs’ta suç oranı çok düşük.
-Yaşam maliyetleri ucuz.
-Kuzey Kıbrıs’ta bir dairenin fiyatı 30 bin Euro'dan başlıyor.


Herkes Kuzey Kıbrıs’ta Yatırımcı Olabilir mi?


Evet herkes Kuzey Kıbrıs’ta gayrimenkul yatırımcısı olabilir. Ancak satın almayla ilgili bazı yasal kısıtlamalar da var. Bu yasal kısıtlamaların detayını öğrenmek için Address Estate ile iletişime geçebilirsiniz.


Geri Dön