24 / 04 / 2024

Akıllı otel çağı başlıyor!

 Akıllı otel çağı başlıyor!

Avea, Rixos Hotels işbirliğiyle müşterilerin otelin kapısından içeri girdiği andan itibaren her ihtiyacını online karşılayacağı tablet ve akıllı telefon uygulamalarının kullanıldığı "akıllı turizm" dönemini başlatıyor...



Akıllı otel konsepti Türkiye'de de hayata geçiyor. Avea, Rixos Hotels ile işbirliğiyle, akıllı otel projesi ilk olarak Rixos Sungate'de kullanıma sunuluyor. Yeni uygulama ile ilgili bilgi veren Rixos Hotels Akdeniz Bölge Direktörü Cem Uzan, "Projeye ait yazılımı şu ana kadar aktif kullanan misafir sayısı 38 bine ulaştı. Hazırlık aşaması yaklaşık bir yıl süren yeni projemizle de 'Akıllı turizm ve tatil' dönemini başlatıyoruz" dedi. Misafirlerin kapıdan girdiği andan itibaren akıllı çözümlerle karşılanacağı projenin her sistemi kontrol edeceğini söyleyen Uzan "Kapıdan klimaya, sesten TV ve müzik sistemine kadar her uygulamanın uzaktan kontrol edilebilmesini sağlayan otomasyon sisteminin yanı sıra tesis içinde konumlanacak kiosklarla her an her saniye misafirimizi bilgilendirerek, 24 saat online misafir ilişkilerini sağlayacağız" diye konuştu. 


AKILLI EV ÇÖZÜMÜ 

Rixos Hotels ile 2011 sonunda hayata geçirdikleri proje ile başlayan işbirliklerinin güçlenerek devam etmesinden memnuniyet duyduklarını belirten Avea Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman da, "Rixos Hotels işbirliğiyle pilot proje olarak hayata geçirdiğimiz 'Akıllı Ev' projesi ile Rixos Sungate'nin içerisinde yer alan Poseidon Presidential Villa 'akıllı ev'e dönüştürüldü" dedi. Taşman, villada yer alan kapı, ışık, klima, perdeler, ses ve TV-müzik sistemlerinin tablet aracılığıyla uzaktan kontrol edilebilmeleri sağlandığını vurguladı. Taşman "Bu uygulamalar, kısa bir süre içerisinde aktif olarak kullanılmaya başlanacak" diye konuştu. 


İLK PROJE RİXOS SUNGATE'DE

Türkiye'de "Akıllı turizm" dönemini başlatan projeler Avea Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman, Avea Kıdemli IT Direktörü Egemen Kurdoğlu ve Rixos Hotels Akdeniz Bölge Direktörü Cem Uzan'ın ev sahipliğinde, Rixos Sungate'de düzenlenen bir toplantıyla paylaşıldı.



Sabah


Geri Dön