24 / 04 / 2024

Avea ve Rixos'un Akıllı Turizm projesi başlıyor!

Avea ve Rixos'un Akıllı Turizm projesi başlıyor!

Avea ve Rixos Otelleri teknolojideki işbirliklerini 'Akıllı Turizm' projesiyle yeni bir alana taşıdı. Avea tarafından geliştirilen yerli yazılımla tesis içine konuşlandırılan durak, villa ve kiosklar müşterilerin hizmetlere daha kolay ulaşmasını sağlayaca




Türkiye'de hizmet sektörü geliştikçe rekabeti ve hizmet kalitesini artırmak için teknoloji yatırımlarına daha fazla önem verilmeye başlandı. Bu yöndeki adımlardan biri de Avea ve Rixos Otelleri işbirliği ile atıldı. Her iki şirket yeni yatırımları 'Akıllı Turizm' projesini kamuoyu ile paylaştı. Rixos Sungate'de pilot olarak uygulanan proje; otel müşterilerini tüketim alışkanlıklarını değerlendirerek onlara beğeni ve tercihleri doğrultusunda öneriler yapabilecek. Rixos Hotels işbirliğiyle tesis içerisinde konumlandırılan ve konukların yararlanabildiği 'Akıllı Durak', 'Akıllı Ev' ve 'Akıllı Kiosklar'ın ise otel müşterilerine olduğu kadar Türk turizmindeki hizmet kalitesini artırmayı amaçlıyor.


GELECEĞİN TATİLİNE HAZIR OLUN


Teknolojiye yatırımı öncelikli gördüklerini belirten Rixos Hotels Akdeniz Bölge Direktörü Cem Uzan, 'Avea ile geçtiğimiz yıl başlattığımız projelerimizi bu yıl geliştirerek, turizm sektörünü yepyeni bir kavram ile tanıştırıyoruz. Projeye ait yazılımı şu ana kadar aktif kullanan misafir sayısı 38 bine ulaşırken; kullanıcıların yüzde 40'ını ise Rus misafirler oluşturdu. Hazırlık aşaması yaklaşık bir yıl süren yeni projemizle de 'Akıllı turizm ve tatil' dönemini başlatıyoruz. Misafirimizin kapıdan içeri girdiği andan itibaren akıllı çözümlerle karşılanacağı bir proje olacak. Kiosklarla her an misafirimizi bilgilendirerek, 24 saat online misafir ilişkilerini sağlayacağız. Misafirlerimiz geleceğin tatilini yaşayacaklar' dedi.


Makinelerarası iletişim gelişiyor


Tunç Taşman, basın toplantısında yaptığı konuşmada; Avea'nın pek çok sektörde hayata geçirdiği M2M (makinelerarası iletişim) uygulaması Türk ekonomisine katkıda bulunmaya devam ettiğine dikkat çekti. Taşman 'Farklı sektörlerin şirketlerini cep ve avuç içlerinde taşımalarını sağlıyoruz. Tahminler ve gelişmeler dünya üzerindeki işletmelerin büyük bölümünün 2015 yılına kadar M2M teknolojilerini kullanacağını gösteriyor. M2M'in gelecekte 10 trilyon dolarlık bir pazar yaratması öngörülüyor' dedi.


Baştan sona 'Akıllı Otele' dönüştürüldü


Avea Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman turizmde teknoloji yatırımlarının önemine değinerek, 'Ziyaretçilerin görüntülü görüşme yapabildikleri kiosklar, ayrıca konukların tesis hakkında ihtiyaç duydukları tüm bilgi ve haberleri öğrenebildikleri bir danışma noktası görevi görüyor' dedi.


Orhan Orhun Önal/Yeni Şafak



Geri Dön