27 / 04 / 2024

Akıllı telefon ve tablet sahipleri yaşadı Şimdi Apple ve Samsung düşünsün

Akıllı telefon ve tablet sahipleri yaşadı Şimdi Apple ve Samsung düşünsün

Avrupa Birliği Apple ve Samsung gibi şirketlere bir dizi katı kurallar getirecek. Akıllı telefon üreticilerinin buna vereceği tepki ise merak konusu... Ancak çok çabuk telefonu bozulan ya da tabletini tamir ettirirken büyük paralar ödeyen kullanıcılar artık nefes alacak. İşte üreticilerin canını oku



Yazılım güncellemelerinin yarattığı zararı önlemek üzere Avrupa Birliği hazırlıklara başladı. Öncelikle Bu güncellemelerin ürün performansı düşürmesi ve enerji tüketimini artırmasının önüne geçilmesi planlanıyor. Apple ve Samsung gibi firmaların ise bu kuralları kabul edip etmeyeceği henüz belli değil...

Avrupa Birliği getireceği yeni katı kurallar ile teknoloji devlerini akıllı telefon ve tabletlerinin pil ömürlerini uzatmalarına ve yedek parçaya kolay erişim sağlamalarına olanak vermeye zorlayacak.

15 farklı yedek parça 5 yıl boyunca tedarik edilecek

 
AB Komisyonu, üretici firmaların çevreci tasarımlara yöneltmek amacıyla hareket edecek. Tablet ve telefonların daha dayanıklı olması ve enerji tasarruflu olması istenecek.  Sürekli yeni model ve versiyonlar hazırlayarak piyasaya süren teknoloji devlerinin ise uzun ömürlü ürünler hazırlamak konusunda nasıl bir yoll izleceği uygulamanın başlaması ile ortaya çıkacak. 

#resim3>

Yasa tasarısında neler var? 

Tasarıya göre, telefon tablet kullanıcılarından güncellemeler için onay istenecek. Müşterinin onayı olmaması halinde enerji tüketimleri koruma altında olacak. İşletim sistemi yazılım güncellemesinden ya da donanım güncellemesinden dolayı kötüye gitmeyecek.

Güncellemenin kabul edilmemesi durumunda elinizdeki tablet ya da akıllı telefon ya da atıllı televizyounnuzda performans düşüklüğü ya da bozulması olmayacak. 


Geri Dön