25 / 04 / 2024

Akın Tekstil ve İBB Bakırköy arazisi için uzlaşamadı!

Akın Tekstil ve İBB Bakırköy arazisi için uzlaşamadı!

Akın Tekstil'in bir dönem üzerinde fabrikasının bulunduğu Bakırköy Osmaniye'deki 51 bin metrekarelik arazi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile 3 yıldır devam eden alım görüşmelerinden sonuç çıkmadı.



Türkiye'nin en köklü tekstil firmaları arasında yer alan Akın Tekstil'in Bakırköy Osmaniye'de yer alan arazisinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılmasına yönelik yapılan görüşmelerden uzlaşma çıkmadı.

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Bakırköy Osmaniye'de şehir parkının yanı başında yer alan 51 bin metrekarelik arsa için ilk görüşmeler 2016'da başlamıştı.

İBB SATIN ALMAK İÇİN İLK ADIMI 2016 YILINDA ATTI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı, Akın Tekstil'e gönderdiği yazı ile Bakırköy, Osmaniye Mahallesi'ndeki 71 pafta, 192 ada, 24 nolu parselde yer alan 51 bin 383 metrekare alanlı taşınmazın tamamının pazarlık (uzlaşma) sureti ile satın almak için şirket yetkililerini Kamulaştırma Müdürlüğü'ne davet etmiş, davet üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, giden şirket yetkilileri gerekli müracaatları yapınca görüşmeler de başlamıştı.

Akın Tekstil ve İBB Bakırköy arazisi için uzlaşamadı!

3 YIL SÜREN GÖRÜŞMELERDEN SONUÇ ÇIKMADI

Çırpıcı Şehir Parkı'yla bitişik konumda bulunan ve İBB'nin kontrolüne geçtikten sonra şehir parkına dahil edilmesi planlanan dev arazi için 3 yıldır süren kamulaştırma görüşmelerinden sonuç çıkmadığı belirtildi.

KAMULAŞTIRMA YAPILAMADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kamulaştırma Müdürlüğü, Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi 2019/7 esas sayılı derdest dosyasına sunduğu cevabi evrakta, kamulaştırma görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadığını ve kamulaştırmanın yapılmadığını beyan etti.

AKIN TEKSTİL'DEN AÇIKLAMA: BİZE TEBLİĞ EDİLEN EVRAK YOK!

Karar sonrası ise Akın Tekstil'den yapılan açıklamada söz konusu evrakın kendilerine tebliğ edilmediğine dikkat çekilirken, mahkemeye sunulan yazının kanunen bağlayıcılığının bulunmadığı da belirtildi. Şirketin yaptığı açıklamaya göre kamulaştırma sürecinin sona erdiğine dair herhangi bir kanaatin de oluşmadığına vurgu yapıldı.


YANGINLA GÜNDEME GELMİŞTİ


1956'dan bu yana üretim yapan Akın Tekstil Bakırköy Osmaniye'deki fabrikasını Çorlu'ya taşıdıktan sonra bir dönem araziyi depo olarak kullanmış ve 2012'de çıkan büyük yangının ardından arazide yer alan depoyu da tahliye etmişti. 51 bin metrekare büyüklüğü ile İstanbul'un gözdeleri arasında bulunan arazi için konuşulan rakam bilinmezken, bölgede arsa metrakarelerinin 10 bin liraya ulaştığı ifade ediliyor.


Geri Dön