19 / 04 / 2024

İBB ve Bakırköy Kaymakamlığı arasında 135.3 milyon TL'lik arsa takası!

İBB ve Bakırköy Kaymakamlığı arasında 135.3 milyon TL'lik arsa takası!

İBB, Bakırköy Kaymakamlığı ile arsa takası yapacak ve Bakırköy Meydanı’nı büyütecek. İBB, Bakırköy Meydanı’ndaki araziye karşılık, Bakırköy Adliyesi’nin yanındaki meydanı verecek.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, Bakırköy Kaymakamlığı’nın, Bakırköy Meydanı’nda bulunan kaymakamlık ve ilçe emniyet müdürlüğü binalarının yer aldığı arazinin trampa edilmesine ilişkin teklifini görüştü.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; Bakırköy Kaymakamlığı İBB’ye yaptığı başvuruda, Bakırköy Adliyesi ile yeni yapılmakta olan Bakırköy Belediye Başkanlık binası arasındaki arazinin, Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüğü mevcut binalarının yer aldığı araziyle takas edilmesi önerisinde bulunmuştu.

İBB Başkanlık Komisyonu da söz konusu arsaların başa baş takasına (trampa) ilişkin olarak bir rapor düzenledi. Raporda mülkiyeti Hazine'ye ait Bakırköy Meydanı'ndaki arazi ile mülkiyeti İBB’ye ait ve Hazine arazisinin iki katından büyük Adliye'nin yanındaki arazinin başa baş takasını uygun görüldü. Komisyon her iki arazi için de 135 milyon 345 bin 540 TL değer belirledi. 

PROJE YARIŞMASI AÇILMIŞTI

Bakırköy Kaymakamlığı’nın başvurusu üzerine hazırlanan teklife ilişkin, İBB Meclisi’nin aldığı kararda şunlar ifade edildi:

“Teklif incelenmiş olup; mülkiyeti Hazineye ait Bakırköy Kartaltepe Mahallesi 132 ada 4 parsel sayılı 5.581,6 metrekare yüzölçümlü taşınmaz 135.345.540 TL, mülkiyeti Başkanlığımıza ait, Bakırköy Osmaniye Mahallesi 267 ada 134 parsel sayılı 12.304,14 metrekare yüzölçümlü taşınmazın 135.345.540 TL olarak başa baş takası(trampası), uygulama aşamasında imar planı gereği terki gereken alanlar terkedilmeden uygulama yapılmaması; Belediye Kanunun 18/g maddesi uyarınca uygun görülmüştür."

İBB Meclisi’nde ortak 'kentsel dönüşüm' kararı!


Geri Dön