18 / 04 / 2024

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı meclis gündeminde!

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı meclis gündeminde!

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Akkuyu Nükleer Santrali inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Başarır, sorusunun Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Başarır, ''Aşağıdaki sorularımın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla dilerim'' diye konuştu.

Başarır, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Tüm çevre halkının ve çevre örgütlerinin karşı çıkmasına rağmen yapımına devam edilen Akkuyu Nükleer Santrali'nin temelinde yeniden çatlaklar oluşmakta ve sondaj makinalarıyla temeldeki su birikintileri çekilmeye çalışılmaktadır. Bilindiği üzere daha öncesinde de temelindeki biriken su nedeniyle betonda çatlaklar iki kez oluşmuş ve yeniden beton atılmıştı. Buradan da anlaşılacağı üzere temeldeki biriken suya bu zamana kadar çözüm bulunamamış ve bundan sonra da bulunup bulunulamayacağı belli değildir. Ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen ve dünyada üretilen en pahalı elektrik enerjilerinden birini almaya taahhüt ettiğimiz Akkuyu Nükleer Santrali'nin yapımına ısrarla devam edilmektedir.''

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın soruları:
1- Defalarca temelindeki biriken su nedeniyle betonu çatlayan ve yeniden beton atılan gelinen noktada tekrar betonunda çatlaklar oluşan Akkuyu Nükleer Santrali inşaatının yapımına neden devam edilmek istenmektedir?

2- Temelindeki su birikintisine çözüm bulunamamasına rağmen “her ne pahasına olursa olsun" diyerek santralin inşaatına devam edilecek midir?

3- Nükleer Santralin yapımı tamamlandığında, temelindeki su nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kaza sonucunda yaşanabilecek can kayıplarının sorumluları kim ya da kimler olacaktır? 

4- Sizin için insan sağlığı ikinci planda mı gelmektedir?

5- Olumsuz şartlara rağmen yapılacak olan bu nükleer santralle, Akdeniz'in ve dolayısıyla ülkemizin dibine dinamit yerleştirdiğinizin farkında mısınız? 


Geri Dön