25 / 04 / 2024

AKM-Kızılay Metro Hattı'nda son durum!

AKM-Kızılay Metro Hattı'nda son durum!

5 Aralık 2020'de tamamlanacak olan AKM-Kızılay Metro Hattı'nda çalışmalar son sürat devam ediyor. Metro Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden devralındı...



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca  Ankara  Büyükşehir Belediyesinden yapımı devralınan Atatürk Kültür Merkezi (AKM)-Gar-Adliye-Kızılay bağlantı hattında çalışmalar tam gaz devam ediyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri, Anadolu Ajansı muhabirine çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Bakanlık, "AKM-Kızılay Hattı Yapım ve Elektromekanik Sistemleri Temin, Montaj ve İşletmeye Alma İşleri Projesi"ni Ankara Büyükşehir Belediyesinden devraldıktan sonra çalışmalara hız verdi.

AKM-Kızılay Metro Hattı nda son durum!

Metro projesinin AKM İstasyonu'ndan, Ankara YHT Garı üzerinden Kızılay'a bağlanmasıyla ilgili etüt proje çalışmalarında sona gelindi. Proje 3,3 kilometre uzunluğunda 3 istasyondan oluşuyor. Projenin sözleşmesi 4 Aralık 2017'de imzalandı ve 5 Aralık 2017 tarihinde yer teslimi yapıldı. Dev projenin ihale bedeli ise 639 milyon 301 bin TL. Proje 5 Aralık 2020'de tamamlanacak. 


Geri Dön