24 / 04 / 2024

Akmerkez GYO esas sözleşme tadil başvuru yaptı!

Akmerkez GYO esas sözleşme tadil başvuru yaptı!

Akmerkez GYO şirket esas sözleşmesine eklenmesine ilişkin tadil başvurusunu yaptı. Şirketin esas sözleşme tadil tasarısı 27 Nisan'da yapılacak genel kurul toplantısında pay sahiplerinin onayına sunulacak.



Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, şirket esas sözleşmesine eklenmesine ilişkin tadil başvurusunu yaptı. Gerekli onayları tamamlanmış olan esas sözleşme tadil tasarısı 27 Nisan 2017 tarihinde yapılacak genel kurul toplantısında pay sahiplerinin onayına sunulacak.


Açıklama:

Şirket Esas Sözleşmesi'nin ‘Şirket'in Amacı, Faaliyet Konusu, Faaliyet Kapsamı, Faaliyet Yasakları, Yatırım Sınırlamaları' başlıklı 3. maddesi, ‘Sermaye ve Paylar' başlıklı 6. maddesi, ‘Özellik Arz Eden Kararlar ve Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum' başlıklı 14. maddesi, ‘Genel Müdür ve Müdürler' başlıklı 17. Maddesi, ‘Denetim' başlıklı 21. maddesi ile ‘Genel Kurul Toplantıları ve Nisap' başlıklı 22. maddesinin tadiline ve Şirket Esas Sözleşmesi'nde iptal edilmiş bulunan 19. madde yerine ‘Menfaat Sahiplerinin Şirket Yönetimine Katılımının Desteklenmesi' başlıklı maddenin 19. madde olarak Şirket Esas Sözleşmesi'ne eklenmesine ilişkin tadil başvurumuz T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı' nın 50035491-431.02 sayılı ekteki yazısı ile uygun bulunmuştur.

    

Gerekli onayları tamamlanmış olan esas sözleşme tadil tasarısı 27.04.2017 tarihinde yapılacak Genel Kurul toplantısında pay sahiplerinin onayına sunulacaktır.



Dosya için tıklayın


Geri Dön