25 / 04 / 2024

AKM'nin ihalesi Ocak ayında yapılacak!

AKM'nin ihalesi Ocak ayında yapılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin ikinci 100 günlük icraat programını tanıttı. Erdoğan, Taksim'deki AKM ihalesinin Ocak ayında yapılacağını söyledi...



Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, "Cumhurbaşkanlığı İkinci 100 Günlük İcraat Programı" tanıtım toplantısında kabinesinin eylem planını açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Erdoğan, "İkinci 100 günlük dönemde, kültür varlıklarının restorasyonu kapsamında 8 tarihi cami ve külliyenin daha restorasyonu tamamlanacak." şeklinde konuştu.

"AKM dünyaya örnek olacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) ocak ayı içerisinde ihalesi yapılmak suretiyle hemen temelini atacaklarını aktararak, AKM'yi dünyaya örnek bir opera merkezi haline getireceklerini söyledi.

İkinci 100 günlük dönemde, kültür varlıklarının restorasyonu kapsamında 8 tarihi cami ve külliyenin daha restorasyonunu tamamlayacaklarını dile getiren Erdoğan, Çanakkale Hasanmevsuf Şehitliği Tabya ve Bataryaları Çevre Düzenleme ve Ziyaretçi Merkezi'ni açılışa hazır hale getireceklerini anlattı.  

Erdoğan, Seddülbahir Kalesi'nin de restorasyonunu bitireceklerini, ayrıca Bosna Hersek'teki Mostar Karagöz Bey Medresesi'ni de açılışa hazır hale getireceklerini açıkladı. 

Murat Tabanlıoğlu: AKM İstanbul'un yeni bir merkezi olacak!

İmar barışına 8,5 milyon başvuru geldi!


Geri Dön