27 / 04 / 2024

Aksaray Belediyesi'nden planlı imar yönetmeliğiyle ilgili açıklama!

Aksaray Belediyesi'nden planlı imar yönetmeliğiyle ilgili açıklama!

Aksaray Belediyesi'nden planlı imar yönetmeliğiyle ilgili önemli açıklama yaptı. İşte Belediye'nin açıklaması...



3 Temmuz 2017 tarih ve 30113 sayılı Resmî Gazete yayımlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin toplamda 10 madde ve 37 fıkrası, Danıştay 6.Dairesi kararına istinaden yürütmesi durdurulmuş olup, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belediyemize tebliği yapıldı.

Aksaray Meydan'da yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile konunun alternatif çözümleri noktasında, Aksaray Belediyesi tarafından görüşmeler yapılıyor. Aksaray Meydan'da yer alan habere göre; ayrıca, Yönetmeliğin eski hükümlerine göre Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından ruhsat incelemeleri aralıksız devam ettirilmekte olup, bekleyen dosyaların eksikleri tamamlanması akabinde, Yapı Ruhsatı vermeye hazır halde bekletilecek. Gelişen süreçte olası mağduriyetlerin giderilmesi adına, Aksaray Belediyesi tarafından inisiyatif alma anlamında, hukuki zemini oluşturulacak Plan Notu çalışmaları da ayrıca devam ediyor. 

Aksaray Belediyesi'nin açıklaması: 
03.07.2017 tarih ve 30113 sayılı Resmî Gazete yayımlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin toplamda 10 madde ve 37 fıkrası, Danıştay 6.Dairesi kararına istinaden yürütmesi durdurulmuş olup, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belediyemize tebliği yapılmıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile konunun alternatif çözümleri noktasında, Aksaray Belediyesi tarafından görüşmeler yapılmakta olup, süreç yakinen takip edilmektedir.  Konu ile ilgili ayrıca, Yönetmeliğin eski hükümlerine göre Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından ruhsat incelemeleri aralıksız devam ettirilmekte olup, bekleyen dosyaların eksikleri tamamlanması akabinde, Yapı Ruhsatı vermeye hazır halde bekletilecektir. Gelişen süreçte olası mağduriyetlerin giderilmesi adına, Belediyemiz tarafından inisiyatif alma anlamında, hukuki zemini oluşturulacak Plan Notu çalışmaları da ayrıca devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.  

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı!

 


Geri Dön