29 / 03 / 2024

Necip Nasır'dan yeni imar yönetmeliğiyle ilgili müteahhitlere çağrı!

Necip Nasır'dan yeni imar yönetmeliğiyle ilgili müteahhitlere çağrı!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ile ilgili açıklama yaptı.



Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği 1 Temmuz 'da Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmeliğin yürürlüğe giriş tarihi ise 3 ay ertelenerek 1 Ekim olarak ilan edildi.


Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır konuyla ilgili açıklama yaptı. Başkan Nasır, "Sesimizi duyan ve bu süreçte nefes alıp, işlerimizi tamamlamak için 3 ay süre kazanmamızı sağlayan Sayın Bakanımız'a teşekkür ederiz” dedi.Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ile ilgili çalışmalara başladıklarını belirten Nasır, “Konuyla ilgili herkesin bilgisine başvurup talepleri alacağız. Ankara’da bu talepleri ilgili yerlerle paylaşarak sektörün beklentilerini aktaracağız" dedi.


İNCELEYECEK VE ONA GÖRE DAVRANACAĞIZ

 MÜFED Başkanı Necip Nasır, "Sektör olarak talepleri alacağız. Her ilde kendine göre sorunlar bulunuyor. Resmi Gazetede yayınlanan yeni yönetmeliğin avantajları olduğu gibi dezavantajları da var. Biz hem artılarını; hem de eksilerini detaylı bir şekilde inceliyoruz. Yaptığımız çalışmalar sonucunda elde edeceğimiz sonuçlar doğrultusunda hareket edeceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Müteahhitler Konfederasyonu’na bize gelen talepleri ileteceğiz. Aynı zamanda TOBB bünyesinde inşaat komitesinde de meseleyi irdeleyeceğiz. Türkiye genelinde 51 derneğin 120 bin müteahhit üyesi mevcut. Bu birliklerin yan kollarıyla birlikte sayılar daha da artıyor. " dedi.


Medya Ege



Geri Dön