29 / 03 / 2024

yeni planlı alanlar imar yönetmeliği

yeni planlı alanlar imar yönetmeliği

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ile ilgili açıklama yaptı.

Yeni imar yönetmeliği ile stüdyo dairelerde indirim fırsatı!

1+0 dairelerin üretilmesini yasaklayan Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ile 1+0 dairelerde indirim fırsatı başladı.

Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Resmi Gazete'de!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik 1 Ekim 2017 tarihi itibari ile geçerli olacak..

Stüdyo daireler artık yasak!

Henüz yeni bir uzatma kararı gelmeyen Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği yürürlüğe giriyor. Yönetmelik gereğince, stüdyo daireler yasaklandı..

Planlı alanlar imar yönetmeliği 2017!

Geçtiğimiz sene yürürlüğe girmesi beklenen Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, yarın yürürlüğe giriyor. Yönetmelik ile şehirlerin dikey yerine yatay gelişmesi hedefleniyor. İşte planlı alanlar imar yönetmeliği 2017..

İnşaat sektörü konut projeleri için yeni imar alanları talep ediyor!

Bursa'da inşaat yapı müteahhitleri ile inşaat sektöründe yer alan üyeler kentte yeni imar alanları için talepte bulundu.

Erzurum’a yeni kayak alanları ve oteller yapılacak!

Kente yapılan üretim tesislerinin haricinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarihi ve doğal güzellikleri de ortaya çıkaran projeler geliştiriyor. Kış turizminin incisi Palandöken’de yeni kayak alanları ve oteller yapılıyor.

Kentsel dönüşümde yeni reform paket: Özel mahkemeler kuruluyor! Dönüşümdeki anlaşmazlıklar çözülecek!

Adalet Bakanlığı tarafından oluşturulan ekiplerin sahadan topladıkları verilerden çıkacak sonuçlara göre, ihtisas mahkemelerine yönelik yeni ihtiyaç alanları belirlenecek. Bu kapsamda, özel gayrimenkul mahkemelerinin kurulması bekleniyor.

Müteahhitlerden yeni imar alanı çağrısı: Arsaların çok pahalı olması maliyetleri arttırıyor!

Konut, kira ve arsa fiyatlarının artmasını değerlendiren Çanakkale Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı Salih Yıldız, yeni imar alanlarının açılması gerektiğini vurguladı.

Deprem bölgesinde yaşayanlara müjde! 4 ilde yeni sanayi alanı kurulacak! Bakan Kacır resmen müjdeyi verdi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, deprem bölgesine yeni sanayi alanları kurulacağını açıkladı. Kacır, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararla beraber deprem bölgesi kentlerimiz Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da toplam 2 bin 826 hektarlık yeni sanayi alanları kurac

Yeni sanayi alanları müjdesi, deprem bölgesindeki sanayicileri sevindirdi!

Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş'taki bazı yerlerin sanayi alanı olarak belirlenmesine ilişkin verilen karar, Gaziantepli sanayicileri memnun etti. Bölge sanayicileri, verilen kararın yeni yatırımların yolunu açacağını öngörüyor.

Aman dikkat! Bina yapım yönetmeliği baştan aşağı değişiyor! 1 Temmuz’da uygulama başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde yeni düzenleme yaptı. Bu kapsamda, 1 Temmuz 2023’ten itibaren geçerli olacak düzenlemeye göre, içerisinde ev bulunan ve zemin hariç 4 kat ve üzeri olan binalarda kapalı çıkma inşası yasaklanacak.

Parklara yürüyüş ve koşu yolu zorunluluğu getirildi! İmar Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı! 

“Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile beraber parklara yürüyüş ve koşu yolu yapılması, doğalgaz tesisatı ve tadilat ruhsatı için yeni kurallar gündeme geldi. İşte ayrıntılar ve yönetmeliğin tüm detayları...

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31927 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Yeni ev alanlar ve evi almayı düşünenler dikkat! Resmen açıklandı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Şeref Oğuz, bugünkü köşesinde konut fiyatlarının gerçek değeri ile ev sahibi ve kiracı tartışmalarını kaleme aldı. Peki konut fiyatları ile ev sahibi ve kiracı tartışmalarındaki son durum ne? İşte Oğuz'un kaleme aldığı 'Ev alanlar uzun süre satamayacak' başlıklı yazısı...

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne su tasarrufu düzenlemesi!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde su tasarrufu içeren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Gerçekleştirilen düzenlemelerle evlerde lavabo musluk debilerine sınırlama gelecek, sıcak su re-sirkülasyon pompası kullanımı zorunlu tutulacak.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31761 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne 'su' ayarı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde gerçekleştirilecek olan değişiklikle binalarda lavabo musluk debileri sınırlandırılacak.  

yeni planlı alanlar imar yönetmeliği Haberi

yeni planlı alanlar imar yönetmeliği

Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği 1 Temmuz 'da Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmeliğin yürürlüğe giriş tarihi ise 3 ay ertelenerek 1 Ekim olarak ilan edildi.


Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır konuyla ilgili açıklama yaptı. Başkan Nasır, "Sesimizi duyan ve bu süreçte nefes alıp, işlerimizi tamamlamak için 3 ay süre kazanmamızı sağlayan Sayın Bakanımız'a teşekkür ederiz” dedi.Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ile ilgili çalışmalara başladıklarını belirten Nasır, “Konuyla ilgili herkesin bilgisine başvurup talepleri alacağız. Ankara’da bu talepleri ilgili yerlerle paylaşarak sektörün beklentilerini aktaracağız" dedi.


İNCELEYECEK VE ONA GÖRE DAVRANACAĞIZ

 MÜFED Başkanı Necip Nasır, "Sektör olarak talepleri alacağız. Her ilde kendine göre sorunlar bulunuyor. Resmi Gazetede yayınlanan yeni yönetmeliğin avantajları olduğu gibi dezavantajları da var. Biz hem artılarını; hem de eksilerini detaylı bir şekilde...