16 / 04 / 2024

Yeni imar yönetmeliği ile stüdyo dairelerde indirim fırsatı!

Yeni imar yönetmeliği ile stüdyo dairelerde indirim fırsatı!

1+0 dairelerin üretilmesini yasaklayan Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ile 1+0 dairelerde indirim fırsatı başladı.



1 Ekim 2017'den itibaren geçerli olacak Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ile artık 1+0 daireler inşa edilemeyecek. Yönetmeliğin konuşulduğu günden beri stüdyo daire satış fiyatlarının metrekare başına 800 TL düşmesi, yeni yatırım fırsatı doğurdu.


Yeni imar yönetmeliği ile stüdyo dairelerde indirim fırsatı!


FİYAT HIZLI DÜŞTÜ

Konut firmalarının proje lansmanında uygun fiyatlarla sunmak için ürettiği stüdyo daireler, yeni imar kanunu ile artık üretilemeyecek. 1+0 stüdyo daireler yerine en küçük 28 metrekare ve 1+1 daireler inşa edilecek.


Yönetmelik değişikliğinin konuşulduğu andan itibaren İstanbul’daki stüdyo dairelerin satış fiyatlarında metrekare başına 800 TL’ye yaklaşan düşüşler yaşandı. Bu düşüş İstanbul’da konut fiyatlarının aşağı seyretti döneme denk gelse de, normal daire satışlarındaki metrekare başına ortalama fiyat düşüşleri 300 TL oldu. 


ÜNİVERSİTE KAYIT DÖNEMİNDE TALEP ARTACAK

Stüdyo dairelere olan talebin ve daire fiyatlarının üniversite tercihlerinin açıklanmasıyla birlikte artması bekleniyor. 1+0 daireler İstanbul’da üniversite öğrenimi için il dışından gelen öğrencilerin ilk tercihi arasında yer alırken, aileler stüdyo daireleri kiralamak yerine satın alarak 4 yıl sürecek üniversite eğitimi süresince emlak yatırımı da gerçekleştiriyor.


Star


Geri Dön