19 / 04 / 2024

Aksaray Sultanhanı'nda en çok tapu çalışıyor!

Aksaray Sultanhanı'nda en çok tapu çalışıyor!

Aksaray Sultanhanı Tapu Müdürlüğü'nde bir yılda yaklaşık 5 bine yakın işlem gerçekleştiriliyor. bin 300'ünü tapu kaydı, 3 bin 700’ünü satış intikal oluşturuyor.



Aksaray'ın Sultanhanı ilçesinde bulunan Tapu Müdürlüğü kısıtlı eleman ve temizlik memuru olmamasına rağmen yılda 5 bine yakın işlem gerçekleştiriyor. Bunların bin 300'ünü tapu kaydı, 3 bin 700’ünü satış intikal,18 uygulamasını ifraz tevhide gibi işlemler oluşturuyor.

Sultanhanı Gazetesi'nde yer alan habere göre, vatandaşlar ise yaptıkları açıklamada şunları söylüyor: "Sultanhanı İlçe olmasıyla birlikte birçok kolaylığı getirdi. İlçe olduktan sonra kurumların en önemlisi bizim için tapu müdürlüğüydü. İmar barışı ile de harita mühendislerinin tapuya intikal edeceği için Burada memur eksikliği oldukça fazla kendini belli ediyor. Hele bide çevre köy ve mahallelerde ilçemize bağlanırsa İlçeler arasında biz 3. sıradan o zaman 1.sırada  işlem yapan yer konumuna geleceğiz. Yetkililer neden buraya yeteri kadar memur takviyesi yapmıyor. Memurdan ziyade bir temizlik elemanı bile yok. Birde 3.katta olmasıyla birlikte asansöründe olmaması yaşlıların buraya çıkmakta oldukça zorluk çekiyor. Yetkililere sizlerinde aracılığı ile seslenmek istiyoruz. İlçemize gereken ilgi ve alakayı gösterin.''

Ayrıca Kadastroda çarşamba ve cuma günleri ilçe halkının hizmetine girdi. Çap alma imar barışı hizmetlerini verecek.


Geri Dön