28 / 03 / 2024

Konutta en çok ilk alıcı kazanıyor!

Konutta en çok ilk alıcı kazanıyor!

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, "Projelerden konutu en başta alanlar yatırımlarını katlıyor, konutta en çok ilk alıcı kazanıyor" dedi...



DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, şirketin, İstanbul dışında hayata geçirdiği ilk yatırımı olan DAP İzmir'de kaba inşaatın tüm hızıyla devam ettiğini, projede yer alan iki kulede kaba inşaatın sonuna yaklaşıldığını söyledi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Yılmaz, projenin ayda 10 kat eklenerek yükseldiğini ve deprem güvenliği adına son derece önemli bir işe imza attıklarını söyledi. Yılmaz, herkesin İstanbul depreminden bahsettiğini ancak İzmir'in de kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına tamamen birinci derece deprem bölgesinde olduğunu belirtti. 

Yılmaz, İzmir'de de İstanbul'daki projelerinde olduğu gibi "önce güvenlik" dediklerine ve aynı ciddiyetle hareket ettiklerini söyledi. Yılmaz, şu bilgileri verdi:

"Bu tarz projelerde 20 metrelik temel derinliği makul ve güvenilir kabul edilir. Ama İzmir'in en güvenli binasını yapmak istedik ve 61 metre kadar derine inmeyi başardık. Yani bir bina ölçüsü olarak 21 kat yerin üstüne yapacağımıza o 21 kat kadar mesafeyi yerin altına indirdik. Temeli attık, otoparkı da yerin altına çektik. Bu sayede de yer üstünde otopark olarak ayırdığımız bölgeyi peyzaj ve çocuk alanı gibi sosyal yaşam alanlarına dönüştürüyoruz. Kısacası İzmir'e yakışanı yaptık."

"DAP İzmir'i erken teslim edeceğiz"

Ziya Yılmaz, DAP  İzmir  proje şantiyesindeki çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü ifade etti. Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti; "Kaba inşaatı Ağustos 2019'da bitireceğiz. Şu an ayda 10 kat eklenerek projemiz yükseliyor. Projedeki teslim tarihini Aralık 2020 diye açıklamıştık. Ancak bir DAP geleneği olarak tarihi erkene çekiyoruz ve projeyi erken teslim etmeyi planlıyoruz." 

DAP olarak bu anlamda iş bitirme becerileri, erken teslimleri ve stratejik projeleri ile sektöre örnek olduklarına değinen Yılmaz, sadece son 2 yılda 4 bin 600'ün üzerinde ev teslim ettiklerini söyledi. 

Yılmaz, 2019'un ilk yarısında da Validebağ ve Teras Kule projelerini teslim edeceklerini, bir sonraki teslimlerin ise DAP İzmir olacağını açıkladı. 

Yılmaz,konuta yatırımın orta ve uzun vadede yüksek getiriler sağladığını ifade etti. Yılmaz, şunları söyledi;

"Son 10 yıla, 20 yıla baktığınızda Türkiye'de gayrimenkulün kazandırdığını hiçbir yatırım kazandıramadı. Son dönemde gerçekleştirdiğimiz İstmarina'da metrekaresi 4 bin TL'den satışa çıkmıştık. Projenin son bağımsız birimlerini metrekare bedeli 14-17 bin TL aralığında verdik. Yani ilk alanlar yüzde 325 kazançlı çıktı. Teras Kule'de ise satış fiyatı 5 bin liradan başlamıştı. Halihazırda bu projedeki fiyatlar 9 bin 500 liraya yükseldi. En başta bu projeden konut alanlar, şimdi yatırımlarını ikiye katlamış durumda. Yani projelerden konutu en başta alanlar yatırımlarını katlıyor, konutta en çok ilk alıcı kazanıyor."


Geri Dön